Sľuboval mier, priniesol vojnu.

26. februára 2022, veget, Reakcie na akcie

Komediantský prezident Ukrajiny

Ďalšími oklamanými občanmi Sveta sú Ukrajinci. Sľuboval, že sa s Ruským partnerom dohodne o mieri (sľuboval to napriek tomu, že nemal absolútne žiadnu skúsenosť s politického vyjednávania na medzinárodnej scéne, lebo zosmiešňovanie politikov v televíznych groteskách nie je politikou ani vyjednávaním).

Dohoda ale znamená ústretovosť a nie vyhrážky.

Pred „vojnou“ vyhlasoval víťazstvo, teraz vyhlasuje potrebu občianskej vojny a rozdáva útočné zbrane, po vojne bude hrať kajúcnika, že i jeho podviedli a presvedčili o veľkosti jeho osobnosti.

Takýchto vodcov si ľudstvo predstavuje na ceste k záchrane planéty? Celé ľudstvo určite nie, ale vždy sa nájde dosť tých čo zneužijú každú príležitosť.

Pre pochopenie chápajúcich, príklad.
Istá časť ľudstva sa obáva katastrofických dopadov ekologických zmien vyvolaných ľudským pôsobením, najmä dôsledkov otepľovania. Znamená to stlmiť slnko aby menej hrialo? A napriek tomu sa aj v oblasti vedy nájdu podnikavci, ktorí navrhujú zatieniť slnko, alebo na povrch ľadovcov nasypať sklenené guličky aby sa ľad pomalšie topil!
Je to záchrana planéty? Je to zmena chovania sa človeka voči planéte radikálnym znížením svojho odpadu, emisií a ťažby plodov Zeme?
Nie. Je to len spôsob ako sa nabaliť na aktuálnej vlne.

To isté sa dnes deje v oblasti obchodovania s mierom skrze vojny. Pomohli tzv. veľmoci Ukrajine pri znižovaní napätia s jeho veľkým susedom? Naopak posilovali jeho vedomie dôležitosti. Keď sa im zdalo, že už je dosť sebavedomé, dali mu sľuby ale bez záruk. Keď vypuklo „peklo“ tak namiesto hasenia prikladajú palivo!!!!!!!!!!!!!!!! 

Peter Ponický Lošonci