Založ si blog

Zelenského vláda nariadila zničenie 100 miliónov kníh.

(Takýto barbarský skutok Ukrajiny iste naveky ostane v pamäti ľudstva ako nehorázny útok na vzdelanosť a kultúru.)

Uverejnené na švajčiarskej platforme VOLTAIRE NETWORK | 16. JÚNA 2022

DEUTSCHŠPANIELČINAFRANÇAISTALIANSKYNEDERLANDSNORSKPORTUGUÊS

Ukrajinské ministerstvo kultúry a informačnej politiky vydalo 19. mája 2022 pokyn Ukrajinskému knižnému inštitútu, aby zničil všetky knihy vydané v Rusku, vytlačené v ruštine alebo preložené z ruského jazyka.

Podľa riaditeľky Inštitútu knihy a bývalej prezidentky Fóra vydavateľov Oleksandry Kovalovej (na foto) bude potrebné zničiť najmenej 100 miliónov kníh, ktoré sprostredkúvajú zlo. Niektoré diela zachovajú univerzitné knižnice pre odborníkov, aby mohli študovať korene zla.

Toto auto-da-fé sa zameriava aj na všetkých klasikov ruskej literatúry od Alexandra Puškina po Leva Tolstého a Fjodora Dostojevského.

Tieto informácie sa pokúsil zahmlievať aj bývalý švédsky minister zahraničných vecí Carl Bildt, ktorý 21. mája zverejnil tweet (na foto a neskôr bol odstránený) na ktorom odsúdil Rusko za pálenie ukrajinských kníh; čo bolo zámerné falošné obvinenie.

Z týchto udalostí si treba pamätať dve historické ponaučenia:
1. Od druhej svetovej vojny a nacistických pálení sme neboli svedkami ničenia kníh v takom obrovskom rozsahu.
 2. NATO si je dokonale vedomé toho, čo sa deje, inak by sa nepokúšalo túto otázku zahmlievať.

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.