Na Západe žijeme v totalite s nemorálnou ideologickou morálkou

4. novembra 2022, veget, Filozofia pre dnešok Reakcie na akcie

Každá doterajšia ľudská civilizácia ktorá dosiahla ideologickej totality moci ZANIKLA.

Naša báječná Zem (Glob) a jej príroda je skoro až neskutočne pestrá a farebná. Dokážeme s ňou žiť v súzvuku len vtedy, keď rešpektujeme jej pestrosť a nevyčleníme sa z jej systémových pravidiel. Tieto pravidlá (prírodné zákonitosti) sa totiž vytvárali po celú dobu formovania Zeme ako kozmického telesa a Zeme ako planéty života.

Kto si jednostranne osvojí čiernobiele videnie toho čo na tejto planéte je a funguje i mimo neho milióny a milióny rokov, ten nemá šancu prežiť, lebo disponuje len svojou silou a mocou vytvorenou z podstaty sveta proti ktorému chce bojovať (energia atomu využitá na ničenie, deštruuje do miery svojho návratu k rovnovážnej existencii v ktorej sa už nenachádza ani ten kto takúto deštrukciu spustil aby pustošil u iných).

Čiernobiele videnie je jedným zo základných znakov totality moci a nazýva sa ideológia. Dnes opäť žijeme v ideologizovanej a bohužiaľ pre nás v nevzdelanej spoločnosti, ktorá vytvára podhubie pre manipuláciu ľudského spoločenstva. Žijeme v manipulovanej spoločnosti ktorá z definičnej podstaty pozemskej pestrosti nemôže byť definovaná inak ako TOTALITÁRNA/TOTALITNÁ. Dosiahli sme v tomto ohľade vyšších mét ako predošlá socialistická formácia, ktorá vygenerovala individuálnu samoreguláciu, dobrovoľné obmedzenie slobody slova, pohybu, voľby, … To znamená, že v podstate nepotrebovala zákonnú reguláciu. Dnes sa deje cenzúra bez pravidiel (aké boli stanovené v Rakúsko-Uhorskej monarchii) a dokonca protizákonne. Prečo?

Lebo ústavnou súčasťou nášho „spoločenského“ systému je „Listina základných práv“ (prijatá VZ OSN) kde sú taxatívne vymedzené všetky prirodzené/základné ľudské práva. To v žiadnom prípade nezodpovedá čiernobielemu totalitárnemu videniu spoločnosti ani obmedzovaniu slobody, ktoré nepripravuje o slobodu iných.

Práve filozofia je disciplína, ktorá sa v celej histórii ľudstva snažila vymaniť z osídiel moci, lebo jej bazálnou podstatou musí byť objektívna realita popisovaná bez recenzie/cenzúry kohokoľvek a vychádzajúca z všeľudských princípov morálky a etiky. Počúvajte pozorne: