Založ si blog

Západné hodnoty ?

Ľudské práva sú prirodzenými hodnotami a právami ?

Kto vie akými právami sa môže brániť občan krajín ktorých politické elity sa hlásia k Západným hodnotám v ktorých majú mať dominantné postavenie tzv. prirodzené ľudské práva ktoré nás kvalifikujú ako humánne bytosti, nie práva občianske ktoré majú byť garantované zákonmi krajiny v ktorej ľudia žijú ako jej občania.

Ako by ste nazvali suseda, ktorý sa rozhodol postaviť na svojom pozemku diskotékový sál každú noc otriasajúci sa hlukom šíriacim sa vôkol a nedajúc vám spať. Tým vám odrieka prirodzenú biologickú nutnosť spánku. PORUŠIL VAŠE PRIRODZENÉ PRÁVO NA BIOLOGICKÚ POTREBU SPÁNKU. Je toto právo ľudské? Keďže je prirodzené vlastné aj iným tvorom na Zemi, je nevyhnutné ho rešpektovať dokonca aj bez akéhokoľvek Zákona, lebo logicky vyvolá v biosfére Zeme obrannú reakciu, ktorú by niekto nazval agresiou. Ale je to len obrana zaisťujúca prirodzený biologický životný cyklus!

Ako by ste nazvali suseda, ktorá sa rozhodol vo vašom susedstve postaviť si monštróznu stavbu ktorá zatieni od slnka väčšinu vašeho pozemku? Životnú cyklus nie len človeka je vzhľadom ku kozmickým východiskám určený evolúciou na prirodzenej potrebe svetla a tepla z najbližšej hviezdy (Slnka). Preto prístup k slnečnému svetlu a teplu je prirodzeným a neodňateľným právom všetkých tvorov na Zemi a teda aj človeka.

Samozrejmou súčasťou rovnováhy prirodzených práv sú prirodzené povinnosti, ktoré sa ako také tvorili po milióny rokov v evolučnom kvase. Jednou z prirodzených povinností je rešpektovať pohlavie vzniklé prirodzeným/normálnym spôsobom zachovania druhu. V tejto súvislosti si spomeňte koľkokrát ste za posledné roky počuli o transgendri, o binárnych či nebinárnych ľuďoch o postavení a právach tzv. LGBTI+ komunitách/menšinách. Má prirodzené právo ten či tá skupina ľudí, ktorá porušila prirodzenú povinnosť vzniklú z biologicky podmienenej evolúcie, povinnosť rešpektovať prirodzený reprodukčný proces. Napriek tomu som dnes počul vyhlásenia amerického prezidenta J. Bidena, že „LGBTI+ ľudia sú dušou amerického národa“.

Najjednoduchší spôsob ako veľmi jednoducho priblížiť prirodzené povinnosti je interpretovať DESATORO „božích“ PRIKÁZANÍ, ktoré sa rovnako generovali ľudskou skúsenosťou a kvalifikovali sa ako MORÁLKA!

Napriek tomu, že USA vznikli pôvodne ako puritánska krajina prisťahovalcov z Európy, veľmi často prenasledovaných vo viere inštitúciami viery a religiózneho štátu, dnes a po veľkú časť svojej histórie fungovali ako veľmi militantné spoločenstvo v rozpore s proklamovaným morálnym imperatívom „božích“ PRIKÁZANÍ, čo v dnešnom slovníku znamená povinností generujúcich rovnováhu s prirodzenými právami, možno v prvom rade právom na život.

Koľkokrát a opakovane v rozpore s prirodzenou morálkou (prikázaniami) pripravovali ľudí o život po celej planéte, práve Spojené štáty Americké. Takýmto príbehom je aj doslova kriminálne ovládanie administratívou USA a mafiánskymi skupinami k Floride blízkeho hispánskeho súostrovia zvaného Kuba. Kubánci sa rozhodli zbaviť sa tohoto koloniálneho a kriminálneho amerického jarma a Fidelovi Castrovi sa to aj podarilo. Keď sa naopak slobodní Kubánci aj po útoku v „zátoke svíň“, cítili byť ohrození zo strany USA, dohodli sa so ZSSR o inštalácii raketových síl a základne sovietskej armády na svojom území. V tom období začiatku 60-tych rokov boli rakety (stredného doletu aj tie strategické) spojované najmä s jadrovými hlavicami. Vojenské spolupráce sa vlastne vždy diali skryto/tajne a tajné bolo aj „šmírovanie“ (špionáž) a takto v tajnosti aj USA zistili čo sa deje na Kube voči ktorej dodnes nezákonne v duchu medzinárodného práva, uvaľujú rôzne ekonomické aj spoločenské sankcie.

Američania sa cítili byť ohrození z tohto malého súostrovia ktoré dlho ovládali a vyvolali kvôli tomu takmer svetový jadrový konflikt. Sovieti nemienili (podobne ako vtedy USA) riskovať jadrový konflikt a dohodli sa, že obe krajiny stiahnu z území blízkych ich teritóriu jadrové rakety stredného doletu (USA rozmiestnené v Turecku, členovi NATO). Máme tu teda moderný historický precedens (a obrovské množstvo tých starších či dokonca starovekých), že pocit ohrozenia je dôvodom pre mierovú dohodu, alebo odvekým dôvodom pre vedenie vojny.

Preto pri rozširovaní vojenského paktu NATO, ktorý vedený a ovládaný práve USA neraz dokázal prispieť k nezákonnému politickému prevratu vojenskou cestou agresie a vraždenia nezainteresovaných a neozbrojených civilistov po celej planéte a v posledných dekádach aj v blízkosti suverénneho teritória Ruskej federácie a na Slovanskom Balkáne. Môže sa cítiť Rusko či iná krajina v blízkosti ktorej sú Americké vojenské základne (či vojaci a technika NATO) BEZPEČNE?  Historická skúsenosť ukazuje, že žiadna krajina na Svete sa nemôže cítiť bezpečne a suverénne v blízkosti rozmiestnenia amerických/nato vojakov a zbraní.

Cítiť sa bezpečne a žiť v civilnom bezpečí je iné ako evolučné prírodné/prirodzené právo, ale vytvorili sme hromadné ľudské komunity a preto svoju bezpečnosť nie sme schopní vyriešiť prírodne/evolučne, teda rozptýlením. Preto sme prirodzene pre humanoidov s mozgom a poniektorí aj s rozumom, nútení k racionálnym dohodám. Pokiaľ toho nie sme schopní (z rôznych dôvodov), potom sme si zvykli sa ozbrojovať a likvidovať svojich evolučných druhov, ktorých označujeme za svojich nepriateľov. Naučili sme sa označovať za agresora aj toho čo sa bráni, v rozpore s prirodzenosťou, lebo to vyhovuje tomu/tým ktorí chcú ovládať svojich evolučných druhov pre ich vlastníctvo (zvykové právo ktoré nemá nič spoločné s prirodzenosťou, lebo ľudia sme súčasťou toho čo vzniklo a nie toho komu to patrí – planéta a jej matéria).

Len si spomeňme čo Západ (krajiny ktoré dnes zaraďujeme do tohto kolektívneho západu), ako bažili a zneužívali kolónie hoc neboli historickými vlastníkmi ani teritória ani ľudských etnických skupín tam žijúcich. V čase ich minulej vlády, rovnako ako dnes voči Rusku, najväčšej krajine Sveta s najväčším prírodným bohatstvom na Zemi, je ich motívom koristnícke chamtivé požieranie za akúkoľvek cenu, ktorú predpokladajú, že zaplatí „kolónia“ a jej populácie. Naučili sme sa žiť v materiálnom bohatstve na úkor iných, ale voči Rusku sa o to pokúšali už iní, ktorí mali pocit božskej prozreteľnosti práva k tomu odňať Rusku jeho prírodné bohatstvo a zotročiť jeho populácie (Napoleon, Hitler). Odpoveď na to ako sa im to podarilo, či vlastne nepodarilo si vie dať každý z čitateľov tohto príspevku.

Civilizačným právom, ktoré má svoje korene v prirodzených právach a teda aj tých ľudských je žiť v súlade s morálkou. Ohrozovať svojich susedov odňatím ich bezpečia (pocitu bezpečia), nie je ani morálne ani dobré, lebo ohrození majú civilizačné právo sa brániť a tak brániť svoje prirodzené/prírodné/ľudské právo.

VIETE KTORÉ SÚ TIE LEN ZÁPADNÉ HODNOTY ?

Peter Ponický Lošonci

PS. Pozerajte a počúvajte, lebo to do istej miery súvisí s týmto mojim príspevkom: https://www.youtube.com/watch?v=FyWaG8oyqTE

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Ideový vodca svetového proletariátu = ideový vodca svetového progresivizmu, Vladimír Iljič Lenin

16.02.2024

Peter Ponický Lošonci, reakcia na článok Michala Hausera v „Novom slove“ 14.02.2024 o Leninovom politickom diele a jeho neukončenosti. Moja prvá mentálna reakcia po prečítaní názvu bola spomienka na Ježiša Nazaretského. Ten chodil po Judei s malou hŕstkou svojich priaznivcov (ako sa píše v Biblii, učeníkmi), jeho smrť si všimol málokto a prvá zmienka o jeho [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.