Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27. februára 2024, veget, Analýzy a trendy

 

 

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov.

Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce delostreleckej munície. Česká republika podľa neho identifikovala pol milióna kusov munície kalibru 155 mm a 300-tisíc kusov munície kalibru 122 mm. Český líder poznamenal, že náboje by mohli byť na Ukrajinu doručené v priebehu niekoľkých týždňov, ak partneri v Spojených štátoch, Nemecku, Švédsku alebo iných krajinách poskytnú finančné prostriedky.

Najmä myšlienku vytvorenia koalície podporilo Holandsko. Premiér Mark Rutte povedal, že Amsterdam sa pripojí k návrhu Petra Pavla a vyčlení na to 100 miliónov eur.

Takže muníciu ,ktorá sa predávala tretím krajinám /často prostredníctvom priekupníkov so zbraňami / či už zo starých zásob ,,Varšavskej zmluvy,, alebo kšeftami ukrajinskej armády z dodávok ,,prebytočnej techniky ,, a munície členských štátov NATO , budeme dnes nakupovať pre Ukrajinu !