Založ si blog

Čo nám naši (EU) politici zamlčujú a prečo budeme mrznúť?

Prečo nebude plyn v Európe?

Lebo na trase plynovodu NordSream-1 je 6 turbín zaisťujúcich plynulý pohyb plynu potrubím plynovodu. Jedna turbína je na generálnej oprave u dodávateľ zariadenia nemeckej firme Siemens , ale z nevysvetlených dôvodov (zrejme kvôli cene a diverzite za účelom zníženia nákladov) je jedna turbína v Kanade, ktorá ju do minulých dní nemienila odoslať objednávateľovi, teda firma Siemens aby ju nemohli dodať firme prevádzkujúcej plynovod (lebo je aj ruská a aj preto, že údajne „politizovaný plyn“ nechceme hoc má identické zloženie ako ten ktorým sme sa ohrievali desiatky rokov).

Rovnakú potrebu generálnej opravy však vyžadujú najmenej ďalšie 2 turbíny veľkosti tej ktorá už mala byť opravená!

Teda je jasné, že po 21.7.2022 plyn nepotečie!

Je pripravený a naplnený paralelný plynovod NordStream-2, ale ten z ideologických a teda výsostne politických dôvodov nechce Nemecko/EU/USA spustiť.

Čo bude? Ešte sme len v polovici leta a politici na Západe začínajú pripravovať svojich občanov na to, že budú mrznúť. Do kedy ešte budeme občania tak hlúpy, že necháme vládnuť týchto idiotov ktorí poškodzujú svojich občanov!!!

Peter Ponický

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.