Založ si blog

Victoria Nuland prezradila, že USA majú v Európe výcvikové kempy pre novinárov, aby písali proti Rusku

Námestníčka ministra zahraničia USA Victoria Nuland sa včera pri vypočutí v americkom kongrese priznala k ovplyvňovaniu verejnej mienky v Európe.

Preberali sa ruské hrozby, ruská dezinformačná propaganda a vplyv Ruského éthosu na ľudí, predovšetkým v krajinách východnej Európy.

Takmer celé jej vystúpenie bolo o tom, ako Americké orgány nemajú dostatok peňazí na svoju vlastnú propagandu a aké štedré peniaze údajne dostáva ruská televízna stanica RT. Ako sa však skoro ukázalo,Victoria Nuland mala „chybné dáta“, Americká propaganda má totiž viac peňazí, než akákoľvek iná propaganda sveta. Broadcasting Boardof Governors (BBG), čo je dozorový orgán americkou vládou sponzorovaných neziskových organizácií, tento sektor podpory disponuje totiž viac ako 750 miliónmidolárov.

Američania majú v Európe „výcvikové kempy“ pre novinárov.

Zaujímavejšie bolo ale jej rozprávanie o tom, aké metódy kontra-propagandy USA používajú. Victoria Nuland odhalila, že na rôznych miestach Európy majú USA tréningové kempy, kde cvičia novinárov. Victoria Nuland hovorila o novinároch, ktorí z Ruska utiekli alebo sa len prihlásili, že chcú prejsť výcvikom a potom sa chcú do Ruska vrátiť a tam písať proti Putinovi a rozvracať Ruskú federáciu zvnútra.

Toto škandálne odhalenie ale neprekvapuje. Už dlho vieme o tom, ako Open Society Fund v spolupráci s ďalšími fondmi, neziskovými organizáciami napojenými na americké ambasády a americkú federálnu neziskovku USAID, ovplyvňujú český žurnalistický priestor, aby ho plnili americkou mainstreamovou mediálnou propagandou.

Rozdávanie novinárskych cien redaktorom Českej televízie a Bakalových médií, neustále opakované reportáže o ruskej propagande, to všetko sú noticky, ktoré majú pôvod vo výcvikových kempoch pre novinárov.

V Pobaltských štátoch a na Ukrajine sa snažia ovplyvňovať rusko-jazyčnú populáciu, a keď to celkom nefunguje, tak vycvičení novinári majú aspoň tzv. „ruskú“ propagandu odrážať, teda majú do Ruska šíriť proti-ruskú propagandu. A to sme už aj doma a nemusíme ani cestovať do Pobaltských republík. Toto odvracanie tzv. ruskej propagandy americkou kontra-propagandou vidíme od rána do večera v českom mainstreame, od Českej televízie, cez Český rozhlas, až po tlačené médiá a internet. ade čítame o hrozbe Ruska a o potrebe transatlantických väzieb s USA, ako o nich nedávno hovoril pán redaktor Kundraz z Respektu na Českom rozhlase.

Takže aj českí novinári a žurnalisti podstupujú výcvikové kempy v amerických „nalievarňach“, o tom ako sa má robiť ona proti-ruská agenda. Už je jasné, kde sa berú peniaze na všetky tie alternatívne servery ako je napríklad „ECHO MEDIA, a. s.“ v Prahe, kde sa berú peniaze na časopisy, ktoré vydáva isté uhľobarónove (Bakalovo) vydavateľstvo ktoré je inak v obrovskej strate.

BBG má veľký rozpočet, z ktorého sa bez problémov zalepia schodkové rozpočty stratových vydavateľstiev. Stačí, k ich redaktori začnú písať o vplyve ruskej propagandy a o ruských hrozbách, hneď sa peniaze nájdu. V Česku sa „nalievajú či vymývajú“ hlavy v Americkom centre v Prahe. Pani Nulandová je ona „dáma“, ktorá priletela v decembri 2013 do Kyjeva a v sprievode veľvyslanca USA z igelitky rozdávala majdanistom na námestiach farebné koláčiky.

Ruská „propaganda“ spočíva v tom, že ľudia v Európe sa dozvedajú pravdu, čo je dnes v EU skoro velezrada proti často spomínaným tzv. európskym hodnotám (ktoré nikdy neodzneli v kontexte, lebo ak je to sloboda, potom aj sloboda slova a vyjadrovania nesmie byť postihovaná cenzúrou a diskriminačnými opatreniami, ak je to demokracia potom nie je možné prijímať opatrenia proti inak politicky zmýšľajúcim a v iné veriacim). Ľudia musia žiť v ilúzii, že neomarxizmus podľa Bruselu je jediná voľba, že islamská invázia nie je inváziou, ale žiadúcim obohatením kultúry, že presúvanie vojsk NATO k hraniciam Ruska a budovanie proti-raketovej obrany je len z opatrnosti pred jeho rozpínavosťou.

Keď Rusko postavilo americké neziskovky v Moskve mimo štandardný mediálny zákon a udelilo im podobne ako USA, štatút agentov cudzej mocnosti, ktorí nemajú nárok na pôsobenie vo verejnom sektore. Strýčka Soroša a všetkých jemu podobných Makabejských sa to ťažko dotklo.

Vladimír Putin im začal rozvracať „Nový svetový poriadok“ a Rusko už si nekúpia za pár šupov a takto ho už nie je možné spľundrovať. Preto je treba použiť služieb novinárov, ktorí za úplatu napíšu pamflet aj proti vlastnej matke, len keď to niečo hodí.

Česká televízia je v čele tejto kúpenej kampane v ČR.

Jej zamestnanci pravidelne navštevujú Americké centrum v Prahe, kde prebiehajú školenia a výcvikové kempy pre novinárov, nie len tých českých, ale aj z Pobaltských republík a z Ukrajiny. Učia sa tam, ako písať proti Rusku a ako presadzovať do svojich médií, v ktorých pracujú, americké svetonázorové pohľady. Najviac je to vidieť na redakcii spravodajstva ČT. Tí ľudia sú „kvalitne“ preškolení, dokážu napríklad z nezávislých súkromných serverov urobiť ruské kremeľské a dať im nálepku projektov financovaných z ruskej ambasády. Nie je pre nich problém vyrobiť „spravodajské falzum“, ktoré má za úlohu zdiskreditovať napr. ľudové hnutie odporu proti členstvu ČR v NATO alebo proti arabskej migrácii do Európy.

Je dobre, že sa Victoria Nulandová vyjadrovala otvorene (v kongrese luhať by bolo nebezpečné) a prehovorila o tom, ako to majú Američania v Európe zariadené a ako si vo svojich kempoch trénujú „svojich“ úplatných novinárov. Prácu asi nerobia príliš dobre, lebo takýto novinári vykonávajú prvoplánovú a priehľadnú prácu a ich proti-ruskej propagande postupne verí menej a menej ľudí. Ale aspoň už vieme, ako fungujú procesy vo výrobe proti-ruskej propagandy v ČR. Spoločné tézy a noticky novinárov mainstreamu majú svoj pôvod v amerických výcvikových kempoch pre žurnalistov v Európe!

E-mailom obdržal PPL a prepísal do slovenčiny.

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Ideový vodca svetového proletariátu = ideový vodca svetového progresivizmu, Vladimír Iljič Lenin

16.02.2024

Peter Ponický Lošonci, reakcia na článok Michala Hausera v „Novom slove“ 14.02.2024 o Leninovom politickom diele a jeho neukončenosti. Moja prvá mentálna reakcia po prečítaní názvu bola spomienka na Ježiša Nazaretského. Ten chodil po Judei s malou hŕstkou svojich priaznivcov (ako sa píše v Biblii, učeníkmi), jeho smrť si všimol málokto a prvá zmienka o jeho [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.