Založ si blog

Na Západe žijeme v totalite s nemorálnou ideologickou morálkou

Každá doterajšia ľudská civilizácia ktorá dosiahla ideologickej totality moci ZANIKLA.

Naša báječná Zem (Glob) a jej príroda je skoro až neskutočne pestrá a farebná. Dokážeme s ňou žiť v súzvuku len vtedy, keď rešpektujeme jej pestrosť a nevyčleníme sa z jej systémových pravidiel. Tieto pravidlá (prírodné zákonitosti) sa totiž vytvárali po celú dobu formovania Zeme ako kozmického telesa a Zeme ako planéty života.

Kto si jednostranne osvojí čiernobiele videnie toho čo na tejto planéte je a funguje i mimo neho milióny a milióny rokov, ten nemá šancu prežiť, lebo disponuje len svojou silou a mocou vytvorenou z podstaty sveta proti ktorému chce bojovať (energia atomu využitá na ničenie, deštruuje do miery svojho návratu k rovnovážnej existencii v ktorej sa už nenachádza ani ten kto takúto deštrukciu spustil aby pustošil u iných).

Čiernobiele videnie je jedným zo základných znakov totality moci a nazýva sa ideológia. Dnes opäť žijeme v ideologizovanej a bohužiaľ pre nás v nevzdelanej spoločnosti, ktorá vytvára podhubie pre manipuláciu ľudského spoločenstva. Žijeme v manipulovanej spoločnosti ktorá z definičnej podstaty pozemskej pestrosti nemôže byť definovaná inak ako TOTALITÁRNA/TOTALITNÁ. Dosiahli sme v tomto ohľade vyšších mét ako predošlá socialistická formácia, ktorá vygenerovala individuálnu samoreguláciu, dobrovoľné obmedzenie slobody slova, pohybu, voľby, … To znamená, že v podstate nepotrebovala zákonnú reguláciu. Dnes sa deje cenzúra bez pravidiel (aké boli stanovené v Rakúsko-Uhorskej monarchii) a dokonca protizákonne. Prečo?

Lebo ústavnou súčasťou nášho „spoločenského“ systému je „Listina základných práv“ (prijatá VZ OSN) kde sú taxatívne vymedzené všetky prirodzené/základné ľudské práva. To v žiadnom prípade nezodpovedá čiernobielemu totalitárnemu videniu spoločnosti ani obmedzovaniu slobody, ktoré nepripravuje o slobodu iných.

Práve filozofia je disciplína, ktorá sa v celej histórii ľudstva snažila vymaniť z osídiel moci, lebo jej bazálnou podstatou musí byť objektívna realita popisovaná bez recenzie/cenzúry kohokoľvek a vychádzajúca z všeľudských princípov morálky a etiky. Počúvajte pozorne:

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.