Založ si blog

90 sekúnd do polnoci?

Jasný signál pre vedenie USA, že v žiadnej jadrovej konfrontácii medzi USA a Ruskom ľudia neprežijú.

Scott Ritter

24. januára 2023

 

Ruská riadená raketová fregata, admirál Gorškov, sa nachádza uprostred Atlantického oceánu a zdanlivo smeruje k východnému pobrežiu Spojených štátov, čo je súčasťou plánovanej cesty, ktorá sa začala 4. januára 2023 a očakáva sa, že prejde cez Atlantik a Indiu. Oceány, ako aj Stredozemné more. Admirál Gorškov je vybavený 16 vertikálnymi odpaľovacími tubusmi, z ktorých každá by teoreticky mohla byť vyzbrojená hypersonickými raketami Zircon s nukleárnymi schopnosťami, ktoré by dokázali pokryť 1000 kilometrov za menej ako 10 minút.

 

Aby sme to povedali na rovinu, Rusko bude čoskoro v pozícii, v ktorej by jediná loď mohla v priebehu niekoľkých minút vystreliť 16 jadrových vyzbrojených hypersonických rakiet na Spojené štáty, ktoré nielenže nemôže zachytiť nič z amerického arzenálu, ale zasiahnuť ich príslušné ciele skôr, ako by sa mohla uskutočniť akákoľvek zmysluplná evakuácia. Je to doslova dekapitačná zbraň.

Súčasná ruská jadrová doktrína neumožňuje prvý jadrový úder; ruský prezident Vladimir Putin dal jasne najavo, že Rusko nebude prvou krajinou, ktorá použije jadrové zbrane v akomkoľvek budúcom jadrovom konflikte. Zdôraznil však, že ani Rusko nebude druhé, čo znamená, že Rusko uvoľní svoj jadrový arzenál bez toho, aby čakalo na prvý úder USA, ktorý zasiahne ruskú pôdu.

 

Admirál Gorškov vysiela jasný signál vedeniu USA, že v žiadnej jadrovej výmene medzi USA a Ruskom neprežijú žiadne osoby.

Uprostred tohto napínania svalov vznikla Vedecká a bezpečnostná rada Bulletin of the Atomic Scientists, skupina presadzujúca odzbrojenie založená v roku 1945 Albertom Einsteinom a vedcami z Chicagskej univerzity, ktorí pomohli vyvinúť prvé atómové zbrane v projekte Manhattan a ktorá v súčasnosti udržiava to, čo známe ako „Hodiny súdneho dňa“, ktoré odrážajú riziko jadrového konfliktu, sa rozhodli posunúť ručičky hodín o desať sekúnd dopredu zo súčasných 100 sekúnd na polnoc. Vo vyhlásení oznamujúcom toto rozhodnutie „Čas bezprecedentného nebezpečenstva: je 90 sekúnd do polnoci,“ rada vyhlásila nasledovné:

„Vojna na Ukrajine môže vstúpiť do druhého strašného roka, pričom obe strany sú presvedčené, že môžu vyhrať. V stávke je suverenita Ukrajiny a širšie európske bezpečnostné opatrenia, ktoré vo veľkej miere platia od konca druhej svetovej vojny. Ruská vojna proti Ukrajine tiež vyvolala hlboké otázky o tom, ako štáty interagujú, a narušila normy medzinárodného správania, ktoré sú základom úspešných reakcií na rôzne globálne riziká.

„A čo je najhoršie, jemne zahalené hrozby Ruska použitím jadrových zbraní pripomínajú svetu, že eskalácia konfliktu – náhodne, úmyselne alebo nesprávneho odhadu – je hrozné riziko. Pravdepodobnosť, že by sa konflikt mohol vymknúť spod kontroly kohokoľvek, zostáva vysoká.“

Neznalosť tohto tvrdenia je zjavná. To, čo Rada nazýva „vojnou Ruska proti Ukrajine“, ignoruje historickú pravdu podloženú faktami, že ukrajinský konflikt bol a je výlučne vedľajším produktom spoločného plánu Spojených štátov a NATO využiť Ukrajinu ako zámienku na vyvolanie konfliktu a zvrhnúť vládu ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Tento plán existuje minimálne od roku 2008, keď bývalý veľvyslanec USA v Rusku (súčasný riaditeľ CIA) William Burns varoval, že akékoľvek úsilie NATO priviesť Ukrajinu do svojich radov by urýchlilo prípadnú ruskú vojenskú intervenciu. Napriek tomuto ráznemu varovaniu NATO v novembri 2008 pozvalo Ukrajinu, čím jasne iniciovalo známy vzťah príčina/následok, ktorý definoval politiku NATO voči Rusku ako politiku usilujúcu sa o zástupný konflikt využívajúci Ukrajinu ako zástupcu NATO.

 

Táto politika podporovaná USA, EÚ a NATO, ktoré konali spoločne, aby urýchlili prevrat na Ukrajine vo februári 2014, ktorého cieľom bolo zosadiť ústavne zvoleného prezidenta Viktora Janukovyča a nahradiť ho novou, ultranacionalistickou vládou ovládanou prívržencami odpornej ideológie Stepana Banderu. Prevrat sa podaril a v apríli nová ukrajinská vláda vyhlásila vojnu etnickému ruskému obyvateľstvu Donbasu. Táto akcia spustila ruskú anexiu Krymu a poskytnutie vojenskej podpory zo strany Ruska Donbasu, čo vyvolalo vojenskú intervenciu, pred ktorou William Burns varoval pred šiestimi rokmi.

 

Ukrajina a jej spojenci v NATO následne podvádzali Svet za mier a začali rokovania, ktoré viedli k prijatiu Minskej dohody, ktorá zaviedla prímerie výmenou za záruky týkajúce sa ukrajinskej suverenity nad Donbasom, ako aj relatívnej autonómie pre etnických Rusov v Donbase, chrániacich svoj jazyk, náboženstvo, kultúru a tradície.

Minské dohody sa boli podpísané osem rokov, pričom Ukrajina nedokázala zaviesť požadované ústavné zmeny potrebné na zabezpečenie práv etnických Rusov na Donbase. Dôvody tohto stavu sú dnes dobre známe vďaka verejným priznaniam bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a bývalého francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, všetko signatárov dohôd. Títo traja národní lídri uznali, že Minské dohody boli len podvodom navrhnutým Ukrajinou, aby získala čas na vybudovanie zástupnej armády NATO schopnej získať späť Donbas aj Krym.

 

Rozhodnutie Ruska spustiť špeciálnu vojenskú operáciu na  Ukrajine, 24. februára 2022 nebola nevyprovokovaným aktom agresie, ale skôr legitímnym uplatnením svojho práva, spolu s novovzniknutými nezávislými republikami Lugansk a Doneck, na preventívnu kolektívnu sebaobranu zoči-voči hroziacej hrozba agresie zo strany novovycvičenej ukrajinskej armády, ako zástupcu NATO.

 

Skutočnosť, že vážení členovia Bulletinu atómových vedcov, medzi ktoré patrí aj desať laureátov Nobelovej ceny, túto históriu nepoznajú, podfarbuje ich schopnosť pochopiť skutočnú povahu hrozby, ktorej dnešný svet čelí, a odkiaľ táto hrozba pochádza. Spojené štáty, ktoré zámerne vyprovokovali vopred premyslený konflikt s Ruskom, sa teraz pokúšajú zaviesť dvojsmernú politiku, ktorá má vyvolať moment podobný Majdanu v Moskve (pomenovaný podľa námestia Majdan v Kyjeve, kde neonacisti zorganizovali násilný prevrat proti bývalému ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi), kde by ruské obyvateľstvo povstalo proti vláde prezidenta Vadimira Putina, zvrhlo ho a dosadilo prozápadného vodcu, ktorý by vrátil Rusko v koloniálnu existenciu z 90. rokov, keď Boris Jeľcin dovolil kolektívnemu západu ekonomicky znásilňovať Rusko a politicky ovládnuť Rusko.

 

Dve línie tejto politiky zahŕňajú uvalenie ekonomických sankcií spojených s rozhodnutím Ruska vojensky zasiahnuť na Ukrajine a stíhanie zástupného konfliktu na Ukrajine, ktorého cieľom je vykrvácať Rusko. Cieľom tejto politiky je vyvolať masívne nepokoje medzi demoralizovaným ruským obyvateľstvom, ktoré by následne povstalo a odstavilo prezidenta Putina od moci.

 

Šialenstvo takéhoto plánu je nepochopiteľnéPredstavte si na chvíľu, že Rusko začalo s akčným plánom, ktorý má odobrať Mexiko zo sféry vplyvu USA, a tým vyhlásilo konflikt, ktorého cieľom bolo dosiahnuť, aby Mexiko násilím opäť obsadilo územie zahŕňajúce štáty. z Kalifornie, Arizony, Nového Mexika a Texasu. Predstava, že by Spojené štáty nečinne sedeli zoči-voči takejto hrozbe, je smiešna. To isté platí aj pre akýkoľvek koncept, že Rusko by malo urobiť to isté.

Rýchla lekcia histórie pre Bulletin atómových vedcov:

  • Boli to USA, nie Rusko, kto odstúpil od zmlúv o boji proti balistickým raketám a o prechodných jadrových silách.
  • Sú to USA, nie Rusko, kto zmrazil rozhovory o predĺžení novej zmluvy o strategických zbraniach.
  • Sú to USA, nie Rusko, ktoré nedávno vyhlásilo jadrovú politiku, ktorá umožňuje preventívne použitie jadrových zbraní v nejadrovom scenári.
  • Sú to USA, nie Rusko, kto rozmiestnil nízkovýkonnú (tj „použiteľnú) jadrovú hlavicu (W-76-2) na balistické rakety odpaľované ponorkou Trident a uskutočnil vojnové hry, v ktorých minister obrany cvičil komunikačné postupy potrebné na odpálenie tejto zbrane tam, kde Rusko bolo menovaným cieľom rakety.
  • Sú to USA, nie Rusko, kto buduje ukrajinskú zástupnú armádu navrhnutú tak, aby bola schopná dobyť územie, ktoré si Rusko nárokuje ako svoje vlastné (štyri bývalé ukrajinské provincie anektované Ruskom v septembri 2022 a Krym), pričom veľmi dobre vedia, že jedným zo spúšťačov uvoľnenia ruských jadrových zbraní je akákoľvek konvenčná vojenská sila, ktorá ohrozuje existenčné prežitie Ruska.

 

Bulletin atómových vedcov by musel byť hluchý, nemý a slepý, aby nepoznal tieto základné fakty a nevidel ich ako pravdu.

Čo znamená, že sú spolupáchateľmi jadrového teroru, ktorý páchajú Spojené štáty, a sú ľahostajní k jeho následkom.

Bulletin of Atomic Scientists sa preto zásadne mýli vo svojom hodnotení, že do polnoci zostáva 90 sekúnd.

 

Pravdou je, že svet je o sekundu do polnoci a hodiny môžu odbiť kedykoľvek, čo dokazuje prítomnosť admirála Gorškova pri pobreží Spojených štátov až príliš dobre.

 

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 12:59

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.