Založ si blog

Západná „civilizácia“ sa míľovými krokmi vrhá do praveku.

Západ dlhé roky produkoval „civilizáciu“ založenú na neprimeranej spotrebe energií na obsluhu tzv. životného luxusu, prebytku v spotrebe potravín a neustávajúceho vývoja elektrických zariadení odoberajúcich ľuďom vôľu premýšľať.
Deje sa pravý opak toho čo v evolúcii viedlo k existencii človeka (homo), čo bola verbálna komunikácia pomáhajúca tvorbu väčších komunít, pre-transformácii mozgu na vyššiu úroveň informačnej výmeny na elementárnej úrovni (rýchlejší a efektívnejší spôsob informačnej výmeny medzi neurónmi navzájom a koncovými receptormi ako indikátormi vonkajších podnetov).
Je známe, že ľudský mozog v kľudovom stave spotrebuje až 25% disponibilnej energie tela (u našich príbuzných, šimpanzoch je to len 8%).
Zmenšuje sa telesná záťaž a zároveň sa zvyšuje spotreba potravy čo extrémne zaťažuje tráviaci trakt a smerujeme späť v evolúcii (naši evoluční predkovia mali omnoho dlhší tráviaci trakt – črevá aj omnoho vyššiu energetickú spotrebu na spracovanie jeho obsahu).
To znamená aj úbytok energie pre mozog. Asi preto je väčšina jedincov západnej „kultúry“ ďaleko hlúpejšia ako ich predošlé generácie (dôkazy tejto degradácie sú nám predkladané deň čo deň). 😢 👎

 

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?