Založ si blog

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

 

 

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov.

Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce delostreleckej munície. Česká republika podľa neho identifikovala pol milióna kusov munície kalibru 155 mm a 300-tisíc kusov munície kalibru 122 mm. Český líder poznamenal, že náboje by mohli byť na Ukrajinu doručené v priebehu niekoľkých týždňov, ak partneri v Spojených štátoch, Nemecku, Švédsku alebo iných krajinách poskytnú finančné prostriedky.

Najmä myšlienku vytvorenia koalície podporilo Holandsko. Premiér Mark Rutte povedal, že Amsterdam sa pripojí k návrhu Petra Pavla a vyčlení na to 100 miliónov eur.

Takže muníciu ,ktorá sa predávala tretím krajinám /často prostredníctvom priekupníkov so zbraňami / či už zo starých zásob ,,Varšavskej zmluvy,, alebo kšeftami ukrajinskej armády z dodávok ,,prebytočnej techniky ,, a munície členských štátov NATO , budeme dnes nakupovať pre Ukrajinu !

 

Voľby prezidenta USA – nechajte započítať svoj hlas v novembri a zachráňte pritom svet

27.07.2024

(Operation DAWN Update: A Vote Earned, not Given) Autor: SCOTT RITTER 26. júl 2024 Zatiaľ čo Amerika zápasí s otázkou, kto zvíťazí v cirkuse s tromi kruhmi, ktorými sú prezidentské voľby v roku 2024. Čoraz viac sa hovorí o existenciálnej povahe týchto volieb a úlohe, ktorú zohrávajú jej dvaja dnešný kandidáti (predpokladaná kandidátka Demokratickej strany Kamala [...]

EMÓCIA PRAVDY

24.06.2024

Pravdu predstavujú dejiny, teda sled dejov/udalostí v čase a nie história ako produkt historikov. Mnohí sa zamýšľame v akej dobe to žijeme. Hľadíme na svet z pozície svojich skúseností, respektívne z toho, čo nás naučili, ako nás vychovali a ako na nás vplýva okolitá spoločnosť. Politika nás ovplyvňuje viac ako treba, rodiny, kamarátov celú spoločnosť. Už sa [...]

Nad Prírodou nemôžte vyhrať

06.06.2024

Iba dejinná doba ktorú historici nazývajú „novovek“ priniesla technický a technologický pokrok ktorý v mnohých ľudoch evokoval Mesiášsky komplex „nového veku“ nadvlády človeka nad prírodou a z toho aj nadvlády istej skupiny ľudí nad ľudstvom. Nesmierny úpadok vzdelanosti a s ňou súvisiacich znalostí napriek obrovskému informačnému pretlaku a možností zdieľania [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.