Založ si blog

Ako ľuďom povedať aby pochopili?

Že väčšinu z toho čo robili v čase ktorý sa obyčajne charakterizuje ako civilizácia (cca 12 tisíc rokov) smeruje proti nim samým.

Ako vysvetliť, že Zem na ktorej žijeme sa za zhruba 4 miliardy rokov vyvinula do podoby ktorá nie je bežnou v celom Vesmíre, ale naopak veľmi výnimočnou. Že keby sa čokoľvek zmenilo tak nepatrne akoby sme si ráno namiesto pšeničného chleba dali žitný, tak tu nie len my, ale nič z toho krásneho s čím a kým tu môžeme byť neexistuje.

Napriek tomu sa tisícročia vyvražďujeme kvôli tomu aby sme mali viac ako náš sused. Napriek tomu zotročujeme iných čo sa narodili rovnako slobodní ako my. Napriek tomu máme často pocit vyvolenosti a daru od „Boha“ ktorého/ktorých sme si stvorili aby sme ospravedlňovali svoju nedokonalosť.

Keď budeme pokračovať, komu chceme dať odkaz, že sme boli nehodní tejto Zeme. Vesmíru je to úplne jedno. Ak existuje iná civilizácia pre ktorú sme rovnako nekonečne vzdialený ako oni od nás, je to správa bez adresáta.

Jediná planéta ktorej to nie je jedno je Zem, jedinými tvormi ktorým to nie je jedno sú zvieratá a medzi nimi človek. Je to špirála vedúca k bodu nula? Konečne chceme objaviť význam tejto hodnoty? Ale nebude komu mať kto zvolať „heuréka“ …

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.