Založ si blog

Na Západe žijeme v totalite s nemorálnou ideologickou morálkou

Každá doterajšia ľudská civilizácia ktorá dosiahla ideologickej totality moci ZANIKLA.

Naša báječná Zem (Glob) a jej príroda je skoro až neskutočne pestrá a farebná. Dokážeme s ňou žiť v súzvuku len vtedy, keď rešpektujeme jej pestrosť a nevyčleníme sa z jej systémových pravidiel. Tieto pravidlá (prírodné zákonitosti) sa totiž vytvárali po celú dobu formovania Zeme ako kozmického telesa a Zeme ako planéty života.

Kto si jednostranne osvojí čiernobiele videnie toho čo na tejto planéte je a funguje i mimo neho milióny a milióny rokov, ten nemá šancu prežiť, lebo disponuje len svojou silou a mocou vytvorenou z podstaty sveta proti ktorému chce bojovať (energia atomu využitá na ničenie, deštruuje do miery svojho návratu k rovnovážnej existencii v ktorej sa už nenachádza ani ten kto takúto deštrukciu spustil aby pustošil u iných).

Čiernobiele videnie je jedným zo základných znakov totality moci a nazýva sa ideológia. Dnes opäť žijeme v ideologizovanej a bohužiaľ pre nás v nevzdelanej spoločnosti, ktorá vytvára podhubie pre manipuláciu ľudského spoločenstva. Žijeme v manipulovanej spoločnosti ktorá z definičnej podstaty pozemskej pestrosti nemôže byť definovaná inak ako TOTALITÁRNA/TOTALITNÁ. Dosiahli sme v tomto ohľade vyšších mét ako predošlá socialistická formácia, ktorá vygenerovala individuálnu samoreguláciu, dobrovoľné obmedzenie slobody slova, pohybu, voľby, … To znamená, že v podstate nepotrebovala zákonnú reguláciu. Dnes sa deje cenzúra bez pravidiel (aké boli stanovené v Rakúsko-Uhorskej monarchii) a dokonca protizákonne. Prečo?

Lebo ústavnou súčasťou nášho „spoločenského“ systému je „Listina základných práv“ (prijatá VZ OSN) kde sú taxatívne vymedzené všetky prirodzené/základné ľudské práva. To v žiadnom prípade nezodpovedá čiernobielemu totalitárnemu videniu spoločnosti ani obmedzovaniu slobody, ktoré nepripravuje o slobodu iných.

Práve filozofia je disciplína, ktorá sa v celej histórii ľudstva snažila vymaniť z osídiel moci, lebo jej bazálnou podstatou musí byť objektívna realita popisovaná bez recenzie/cenzúry kohokoľvek a vychádzajúca z všeľudských princípov morálky a etiky. Počúvajte pozorne:

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.