Založ si blog

Übermensch, „nový“ nadčlovek opäť na scéne Sveta.

Po skončení 2. svetovej vojny „presídlilo“ individuálne či za pomoci vlády USA mnoho príslušníkov SS a NSDAP do „stredu“ tzv. Slobodného Sveta. Podobne aj nacionalisti, Banderovci smerovali najmä za oceán, do USA a Kanady.

Po skončení tej prvej „veľkej“ vojny sa dali USA a ich vtedajší prezident oslavovať ako víťazi a strojcovia mieru naveky prostredníctvom svojho projektu, Spoločnosti národov so sídlom v Ženeve. Nielenže sa nestalo, ale vypukla ešte väčšia a barbarskejšia vojna ktorá dostala poradové číslo 2. Bola aj dôsledkom chamtivej pomsty koloniálnych mocností (najmä Francúzske koloniálne impériumíčko a Britské vtedy ešte prvé impérium) sokovi čo bažil po ich zlatonosných kolóniách – Nemecko.

To čo Waimarovskému Nemecku spôsobili ekonomicky aj sociálne devastujúce požiadavky vojnových reparáciách a celkové dôsledky nadiktovaného tzv. Trianonského mieru nedoznelo dodnes a nie len skrze ďalšiu svetovú vojnu.

Ako po každej sociálnej katastrofe, politickí vodcovia hľadali nepriateľa a dvíhali do „nebies“ tých ktorí im mohli pomôcť k moci. V medzivojnovom Nemecku v tejto „súťaži“ histerických sľubov zvíťazila pre Nemecko nie stará idea (19. storočia) národa a mocnosti v strede Európy, ktorá po stredovekej skúsenosti cisára Rímskeho a jeho virtuálnej ríše Európy bola poruke. Nepriateľom bol Hitlerovskou ideou nacizmu kvalifikovaný iný – historický národ, židia a iná konkurenčná ideológia, komunizmus. Tieto „fakty“ boli východiskom pre zdôvodnenie „objektivity“ posúdenia úrovne a postavenia príslušníka národa, ako „zdroja“ sily pre svetovládu. Zrodila sa opäť antidarvinovská novo religiózna koncepcia nadčloveka (vyvoleného človeka), nemecky Übermensch. Ako nazvať takúto prax? Tak ako sme ich charakterizovali v dobe krutej vlády kolonizátorov nad kolóniami či diskriminácií a krutého zaobchádzania s černochmi ako menejcennou rasou v USA, teda ako EXTRÉMNY RASIZMUS.

A čo dnes? Nič nové pod slnkom. Opäť je tu aj keď si málokto dovoľuje ho nazvať jeho pôvodným a jednoznačným výrazom. EXTRÉMNY NACIONALIZMUS JE RASIZMUS A RASIZMUS JE PRAKTICKÝM NAPLŇOVANÍM IDEI NADČLOVEKA, údajne jediného vyvoleného hominida na Zemi.

Tak pozrime sa na to či je to len dnes na Ukrajine, alebo aj v minulosti do vypuknutia studenej vojny. Nacistický antikomunizmus sa prelial do politiky USA a vpochodoval do Kóreje. Rasizmus sa prejavil v konaní vojsk i politiky voči ľuďom na opačnom ideovom predpolí moci. Krutosť nebola len na bojiskách, ale aj voči civilom. Život inej rasy, menejcenných aziatov nemal žiadnu cenu. Nie je to nacizmus v praxi? Vietnam dtto. Vraždenie bezmocných vrátane detí kobercovým bombardovaním a napalmom či bielym fosforom. To je barbarské konanie tých čo sa sami presviedčali o svojej výnimočnosti a nadradenosti vrátane práva vziať menejcenným život podobne ako pri love zvierat. Nie je to rasizmus, nacizmus?

Návrat mnohých „Benderovcov“ po tzv. oranžovej revolúcii v Kyjeve a hlavne po roku 2014 povýšili dnes nazývaný „extrémny nacionalizmus“ ale po pravde nacizmus/rasizmus na štátnu ideológiu Ukrajiny. Už nemal „palivo“ antikomunizmu a preto preradil na iné, s rovnakým nepriateľom. Hlavnou politikou sa stalo prenasledovanie „nepriateľskej ruskej rasy“ aj jeho jazyka. CIA našla opäť svoju tretiu kolónu proti „starému“ konkurentovi USA o vládu nad svetom, tam bolo otvorene možné konať proti Rusku a jeho národným príslušníkom, ako menejcennej rase, nevyvolenej ovládať tak obrovské územie a obrovské bohatstvo. Ak by sa im totiž podaril tento primitívny krok, tak oslabí Rusko a predpokladali, že po príklade Ukrajiny postupne rozložia jednotu a suverenitu Ruska a v duchu ROZDEĽ a PANUJ aj ovládnuť skrze nastrčených politikov a politických subjektov financovaných z rozpočtov USA. Takýto úspech by im iste umožnil vystrašiť Čínu a „priviesť“ k rozumu a vrátiť sa k vazalskej ekonomickej kolónii minulách desaťročí. Čínske vedenie vie, že na Ukrajine a v stabilite Ruska a jeho obrane voči tlaku Západu, ochraňuje aj samu seba a svoju suverénnu budúcnosť.

Neúspech takto aktivovaných procesov v súbehu diskvalifikuje náš rasizmus aj jeho extrémnu podobu – nacizmus. Smutné je, že opäť Európania hrozia Svetu/Zemi zničením, ale toto už môže byť posledným. Uvidíme ako dlho bude trvať, než si to Európania z tzv. Západu (na oboch brehoch Atlantiku) uvedomia a konečne pripustia, že nie sú vyvolenou rasou ani lepšou iných. Zvlášť keď si to zdôvodníme tým, že v podstate sme rasovo jednotní, podľa analýzy mitochondriálnej DNA sme všetci deťmi jednej matky v prehistórii ľudstva!

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.