Založ si blog

Nacifikácia západného sveta, čoraz zjavnejší fakt virtuálnej jednoty.

(… konečne rôznosť v jednote, čo nie je jednota v rôznosti, ale veď „sú to len prehodené slová a čoraz viac hlupnúce západné ľudské spoločenstvo ani nepozná rozdiel“ …)

Na začiatok treba vysvetliť, že som použil pojem „nacifikácia“ nie ako odvodeninu od nemeckého slova „nazi“ – národnosť/etnikum, ale od metodiky a postupov ktoré boli typickými pre konanie v tzv. Nacistickom Nemecku za vlády Rakúšana Adolfa Hitlera a jeho „nemeckej národno – robotnícke strany“ (NSDAP) s teroristickými ozbrojenými skupinami SA a po uchopení moci aj ich militarizovanej rasovej aristokracie – „elity“, teda príslušníkov SS a politizovanej polície Gestapa.

Dnes som si prečítal, že vedenie Wimbledonského tenisového turnaja zvažuje zákaz štartu ruského tenistu Medvedeva (aktuálna dvojka rebríčka ATP), z obavy jeho víťazstva a tým účelovej propagandy Ruska a menovite Putina. Tým starším to možno pripomenie starú minulosť rozdielnosti demokracie a slobody v kapitalizme a socializme, lebo oba systémy s obľubou používali tieto od Francúzskej revolúcie populárne politické pojmy, ale rozdielne.

Dnes je kapitalizmus na Východe aj Západe, teda už ekonomický model spoločnosti nehrá žiadnu významnú ideologickú položku, podobne ako pri Nemeckej „anexii“ Rakúska, okupácii Československa, Beneluxu a veľkej časti Francúzska (čo boli vedno kapitalistické krajiny). Hitler a velitelia Wermachtu si uvedomovali silu námornej flotily ešte formálne existujúceho Britského Impéria a preto to bolo trošku inak ako v prípade kontinentálej Európy a ich vojna proti Nemecku, aj keď v prvých mesiacoch skôr mediálna. Až uplatňovanie starej Pruskej idei o rozširovaní na východ vygenerovali aj podobnú etnickú ideu a praktiky už používané proti židovskému etniku a židovskému „moru“ na východné teritórium Európy minimálne po Ural ako horský val proti „aziatom“, ako vojnu proti expanzii komunizmu (hoc nikam mimo území bývalého cárskeho impéria sa nerozširovalo ani to komunistické).

Hitler a Nemecko mienili konštituovať smerom na západ svoj protektorát, podobne ako najprv z časti Československa (z Čiech a Moravy, čo bolo zámerné ako historický politický návrat do stredoveku) a neskôr v roku 1944 z celého jeho pôvodného územia (Slovensko). Smerom na východ, ale pripravovali genocídu, veľmi podobnú tej na dnešnej Ukrajine proti etnickým Rusom (buďto vytlačením ďalej na východ či vraždením podobným metóde kobercového bombardovania, ale vtedy dostupným spôsobom – pozemným motorizovaným vojskom / v stredoveku tzv. pechotou).

Rovnakým/podobným ako v nacistickom Nemecku je aj ideový politický tmel Európskej Únie, teda prísľub prosperity na novej východnej „zemi“ s jej vtedy známym obrovským materiálnym a pôdohospodárskym bohatstvom. Aj východiská sú tým vtedajším prakticky identické, neschopnosť ďalšej hospodárskej mobilizácie z vlastných/domácich zdrojov a obrovská potreba materiálovej a energetickej surovinovej základne pre takýmito vtedajšími aj dnešnými „nacistickými“ vodcami a politickou „špičkou“.

Ale svojim súčasným konaním likvidujú aj tie „bohumilé“ ľuďom a ľudstvu prospešné ekologizačné sľuby za ktoré sa dušovali svojou „humánnou“ a dnes by som radšej napísal „humusnou“ politickou dušou . Utešujú svojich občanov, podobne ako nacistická politická a propagandistická mašinéria o tom, že všetky ťažkosti ich občianske spoločenstvo prekoná (z ktorého už vtedy vyradili napríklad Židov a Slovanov), dnes virtuálne a mediálnou propagandistickou masážou vytvárané unionistické Európske občianstvo. Už bez potlesku a kamier s mikrofónmi budeme sa hriať spaľovaním uhlia a dreva,  nemalo by nám vadiť, že zbrane ktoré dodávame na Ukrajinu nie len, že môžu zabíjať ľudí (dokonca aj „našich“), ale devastujú aj pôdu, zamorujú vzduch, kalia/znečisťujú vodu a ďalej negatívne mineralizujú moria.

Čo teoreticky aj prakticky znamená nie len koniec tzv. Zelenej politiky a hospodárstva, ale naopak zvyšovanie deficitu vzniku možnej pozitívnej zmeny a regulácie oteplenia Zeme na prijateľnú a udržateľnú úroveň. To sa inak ako obrat s vrtuľou nepopísateľnou žiadnou uhlovou rýchlosťou nazvať ani nedá. Súčasná nacifikácia „pôrodnice demokracie a slobody“ Európy znamená aj priblíženie sa fyzickej likvidácií ľudského druhu a nie len jeho, aj likvidácie súčasného ekosystému a to aj bez použitia explozívnych zbraní na báze Uránu a Plutónia.

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.