Založ si blog

Kto a prečo spustil informačnú vojnu?

(Útok! Útok! Útok! Za každú cenu bez ohľadu na cenu.) 

V USA už od Vietnamskej vojny FED (Centrálna federálna banka / pôvodne bankový regulátor a dnes bankový adorátor) tlačí doláre ako na bežiacom páse a to aj napriek tomu, že USA je najväčším dlžníkom na Svete. V Európskej únii sa tlačia Eurá ako na bežiacom páse odkedy jej byrokrati zistili, že na to je možné získať kvitanciu/dlhopis masového rozšírenia a možnosť ovládnutia teritória historicky generujúceho súčasnú predstavu spoločenského fungovania na už len formálnych heslách Francúzskej buržoáznej revolúcie, individuálnej slobody a zastupiteľskej formy vlády na rozdiel od panovníkov adorovanej nie bohom, ale masou ovládaného ľudu prostredníctvom hesiel a prázdnych sľubov.

Ale kapitalistická skúsenosť Európy aj Sveta dáva odpoveď na to, v ktorej fáze aktuálne spoločenské usporiadanie Sveta po masívnej globalizácii sa nachádza. Je to jeden z prvých príznakov úpadku, ktorý mal údajne a opakovane vyvážiť neschopnosť plnenia prísľubov politických byrokratov masám ovládaných.

Vysoká spotreba aj čoraz viac nereálne prísľuby nútia  neustále menšiu skupinu ovládajúcich/extrémne bohatých (ktorých dnes nazývajú oligarchami a už je len veľmi málo miest na Zemi kde by neovládali hospodárstvo/ekonomiku a tým pádom aj politiku) k imperiálnej koloniálnej stratégii (lup je legalizovaný prísľubom príslušnosti k „výnimočným“ – čo nie je nič iné len praktizovanie Britskej koloniálnej stratégie, nájdi úplatného vazala a skrze neho vládni masám „outsaidrov“).

Ale spúšťačom tejto globalizácie boli počítače a schopnosť ich univerzálneho použitia pomocou človekom napísaných programov a pôvodne dobrého úmyslu akademikov na potrebe zdieľania znalostí skrze sieť (prepojenia podobné pavučine a od toho aj odvodený názov tzv. informačnej diaľnice) spojení týchto informačných prostriedkov – internet. Tieto dva predpoklady efektivity/produktivity kolektívnej činnosti/práce sa vzájomne podmieňovali v inovačnej potrebe vyššej rýchlosti a väčšieho objemu dát/informácií. To vygenerovalo zrejme poslednú podskupinu priemyselnej revolúcie, revolúciu informačnú (tak dnes už PC nenazývame počítačmi/ich pôvodný účel, ale prostriedkami, informačných technológií, čo v sebe zahrnuje všetky prvky informačného toku a spracovania).

Súčasná globalizácia je podmienená masovým rozšírením tzv. informačných technológií, nie je možné regulovať prístup k nim a jedinou možnosťou manipulovania ako produktového trhu tak aj ovládania más sú prenášané INFORMÁCIE.

Najviac si to uvedomili Američania a tzv. Západ, keď sa prevalili škandály na WikiLeaks (nezisková mediálna organizácia od roku 2006) a dodnes prenasledujú ich zakladateľa (Juliana Asangea) a keď svedomie nedalo mladému americkému analytikovi Edwardovi Snowdenovi, nezverejniť vražedné úmysly a praktiky USA. Impérium zopakovalo veľmi starú prax (dnes ale práve pre globálny charakter informačnej spoločnosti ďaleko menej účinnú), že najlepšou obranou je útok a nasledoval útok na všetky svetové strany, že sú objektom informačnej vojny a tak si vygenerovali Gliwice (pohraničný zinscenovaný incident nacistickým Nemeckom pre ospravedlnenie napadnutia a okupácie Poľska a začatie 2. Svetovej vojny v roku 1939) 21. storočia.

Aj v súvislosti s tým čo sa deje dnes, položme si otázku na koho smerovali ataky USA a EU kvôli útokom na informačnú infraštruktúru (najmä dátové úložiská)? Odpoveď je dohľadateľná veľmi jednoducho (paradoxne kvôli globalizácii informačnej infraštruktúry), najčastejšie boli obviňované Rusko a Čína. A nezávisle od toho koľko bolo takýchto útokov vymyslených, tak je možné už dnes pomenovať agresorov, iniciátorov informačnej vojny, Západný svet ktorý v tom hľadal poslednú nádej oddialenia konca svojho impéria, postaveného na zneužitých heslách Bastilských.

Obyvatelia tzv. Západu na svoju škodu v mnohom uverili klamstvám svojich politikov a médií sponzorovaných tou istou biznis smotánkou. Lenže došlo k tomu, čo sa často agresorom stáva, teda prehliadanie pre nich zdanlivých maličkostí, ktoré ale ani náhodou nimi nie sú. Tak napríklad, populačný nepomer ktorý nevyhnutne musí ovplyvňovať globálne konanie je v neprospech Západu v pomere 1 : 7 (Britský a Rímsky model/rozdeľ a panuj, už zjavne nefunguje ako v minulosti a to aj či predovšetkým kvôli informačným technológiám a schopnosti ich masovo zvládnuť a neschopnosti absolútne bezpečne ochrániť akékoľvek dáta). Globalizácia by bez tohto modelu rozšírenia nemohla efektívne a produktívne fungovať.

Práve rýchlosť vzniku, šírenia a dešifrovania lživých informácií je dôvod prečo sa časom prejaví pre Západ veľmi nepriaznivý populačný pomer 1 : 7 a odhalenie väčšiny informačných falzifikátov (iste ďaleko viac sofistikovaných ako tie do Sveta opakovane šírené primitívne falzum z Ukrajiny).

Veľmi pravdepodobne to bude znamenať porážku vo vojne (informačnej) ktorú začal Západ a z ktorej obviňuje všetkých tých z ktorých už dnes má strach, že rozložia ich vysnené a oproti minulým aj ďaleko kratšie trvanie strážcu Sveta a ich imperiálneho poriadku (usporiadania).

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.