Založ si blog

Ideologický neomarxizmus v podobe progresívneho liberalizmu.

Keď som počul prvé komentáre amerických nezávislých analytikov na politiku americkej demokratickej strany od čias prezidenta Clintona, v historických súvislostiach v ktorých som dostatočne znalý, ako ľavicovú agendu s ľavicovou ideológiou. Ako všetko v USA je aj táto história trochu upravená. Samozrejme všetci dostatočne znalí vieme, že Manifest komunistov bol politickou výzvou k diktatúre proletariátu/robotníkov pre najpočetnejšiu a pri tom najchudobnejšiu sociálnu skupinu/triedu.

Čo si z marxizmu vzali progresívni liberáli? Predovšetkým vládu ideológie a propagandy, bez pomoci ktorej by marxisti/proletári v spoločnosti chudobných s mnohými historickými traumami a mytológiou neuspeli (tom čase na masových zhromaždeniach proletariátu, lebo ich prístup k médiám bol veľmi obmedzený a v onej dobe bolo hlavným informačným a komunikačným kanálom osobné stretnutie, dnes by sme povedali míting). Ďalším prvkom tejto ideológie, prevzatým z ľavicového marxizmu je DIKTATÚRA ale samozrejme nie proletariátu/väčšiny, lež diktátu preferovanej menšiny ktorej úlohou je „heroická“ snaha o fragmentáciu spoločnosti tak aby mala pocit, že spoločenské usporiadanie je sumou fragmentovaných sociálnych skupín a teda, táto fragmentácia spoločnosti je jej samozrejmou štruktúrou. V situácii, že jedna sociálna skupina/trieda disponuje absolútnou väčšinou zdrojov spoločenstva všetkých ľudí, logicky a samozrejme ovládne všetky prostriedky na účinné ovplyvňovanie ostatných spoločenských vrstiev (obdoba ranného stredoveku keď starovekými Rímanmi prijaté jediné štátne náboženstvo/kresťanstvo bolo vládou aj štátom, vychádzajúc z mýtu o všemocnosti/vševedomosti/univerzálnosti Boha a jeho pozemskej inštitúcie – boží námestník na zemi/pápež, z božej vôle cirkvou pomazaný vládca a bohom na večnosť pracovať vyvolených poddaných na vyvolených vodcov (cirkev a šľachta), ktorých bohom nadiktovanou povinnosťou je čakať na Zemi na cestu do nebeského Raja na tzv.  „druhom svete“ – prevzaté z antickej mytológie vládcu podzemia Háda s umiestnením na „nebesá“.

Úmyslom tejto temnej ideológie západného progresivizmu, je návrat k takémuto novodobému temnému stredoveku, kde je hlavnou metrikou chamtivosť, vyvolenosť, majetníctvo, vláda menšiny a otrocká podriadenosť väčšiny.

V Boha už málokto verí, ale vo vládu peňazí a vlastníctva strategických energetických a materiálnych zdrojov určite verí väčšina populácie krajín kde trh a vlastníctvo je zákonným/ústavným spôsobom povýšené panstva nad nemajetnými, zadĺženými, ideologicky pomýlenými a bezbrannými. Dôkazom takéhoto zámeru je vojenský konflikt na Ukrajine vedený kolektívnym Západom rukami a telami umierajúcich Ukrajincov proti Rusku, vlastniacemu väčšinu ešte disponibilného energetického a materiálneho bohatstva Zeme (len pripomínam citát svojho času v Británii vládnucej Margaret Thatcherovej, že ZSSR/Rusko predsa nemá právo vlastniť také rozsiahle prírodné bohatstvo, hoc Británia v čase svojho svetového impéria oň pripravila všetky svoje kolónie a závislé krajiny Britského spoločenstva). Teda vládnuceho tými nevyhnutnými prostriedkami moci nad spoločenskou väčšinou v tzv. Západných krajinách kde peniaze bez skutočnej hodnoty a život v dlhu už nie je možné ovládať sľubmi lepšej budúcnosti, lebo takáto budúcnosť nie je spojená s osobným vlastníctvom, ale prostriedkami a nástrojmi prežitia v čoraz negatívnejšom prírodnom prostredí (ani hrad či luxusný zámok vo vlastníctve nikomu nepomôže keď v lete v ňom bude neznesiteľne teplo a v zime neznesiteľne zima a kvalitné potraviny budete môcť zaplatiť len zlatom, lebo pôda už nie je dostatočne „kojná“).

Mier na Ukrajine diktovaný víťazom, bez vplyvu progresívcami propagovaného na Zemi najskorumpovanejšieho režimu, všemožne podporovanému z našich daní a rozpočtov je jedinou rozumnou možnosťou prežitia, lebo to čo títo veľmi mentálne obmedzení ľudia bez skutočnej ľudskej hodnoty a znalostí ponúkajú, je jadrová sebazničujúca vojna. TAKÉMUTO ZÁMERU JE NUTNÉ VYSTAVIŤ STOPku, u nás v najbližších voľbách v USA na budúci rok a v EU v najbližších voľbách.

Nedajte sa zmiasť pomýlenou ideológiou bez budúcnosti, takúto chybu už by sme nemali opakovať, aj preto lebo je „až na kosť“ presiaknutá lžou a táto lož nám môže byť osudnou! Ukážme, že vládneme svojou ľudskou suverenitou a slobodou. Bez tejto slobody neexistuje demokracia (títo novodobí križiaci zničili totiž aj význam tohto pojmu, lebo nadiktovaný režim nie je demokratický hoc prebehnú formálne voľby, veď tie tu prebiehali aj do roku 1990, vtedy to robil UV KSČ/KSS a dnes túto špinavú prácu vykonávajú médiá a neziskovky pracujúce v prospech cudzích záujmov a veľmi často financované z rozpočtu s podporou politikov, ktorí zastupujú nás alebo iné záujmy?).

 

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.