Založ si blog

Progresivizmus je viera (ich sektárske presvedčenie) nie racionálna a už vôbec nie reálna politická alternatíva.

 

Na začiatku všetkého je LOŽ, podobne ako u väčšiny sebevražedných siekt (napríklad Chrámu ľudu/Jonestown – Guayana – 1978, Dávidovskej vetvy Cirkvi adventistov siedmeho dňa – Waco/USA – 1994, Rádu Chrámu slnka/Morin Heights – Kanada, Švajčiarsko, Francúzsko – 1994/1995/1997), slovo progresívny bolo donedávna používané vo zmysle vhodného/dobrého/s vyššou hodnotou. Ani jedna z týchto slovníkových charakteristík sa nedá aplikovať na to čo u nás či vo svete progresivisti chcú a propagujú. To čo ponúkajú nie je pre väčšinu dobré ani vhodné ani s vyššou hodnotou. Aplikovaním princípu matematickej podobnosti je možné konštatovať, že sa jedná o SEKTU, politickú sektu. Keby som chcel tento príspevok rýchlo ukončiť, len by som napísal: „ŽIADNA SEKTA V HISTÓRII NEPRINIESLA ĽUDSTVU NIČ DOBRÉ, NIČ POZITÍVNE“.

Ale preto, že do tejto sekty tečú peniaze z domácich zdrojov (ESET) aj zo zahraničia (Sorosove nadácie), nemôžem/nemôžeme mávnuť rukou a konštatovať, že zlá bylina vyhynie ako invazívny druh. Ani takéto biologické „agents“ ktoré sú výdatne hnojené nevyhynú hneď, ale najprv zničia iné endemické druhy a nakoniec zničia pôdu v ktorej sa už neurodí ani tento umelo vsadený/invázny druh. Ľahostajnosť, ľahkomyseľnosť, nezáujem a apatia by sa nám mohli kruto vypomstiť (podobne ako v biologickom svete kde platia zákonitosti, ktorých „polčas“ účinnosti je často dlhší ako jedna ľudská generácia). Erózia totiž nie je len geologickým pojmom, ale aj humanitárnym (ľudským).  U nás ľudí eroduje telesná, ale aj a najmä duševná stránka osobnosti toho čo nazývame Homo sapiens, čo môže znamenať stratu prídomku sapiens (rozumný/múdry). Potom z nás ostanú „len“ hominidi, teda iným zjednodušeným spôsobom vyjadrené primáti/opice. Ale to znamená premrhanie 150 000 rokov dokonca v rámci našej celej evolučnej cesty milióny rokov vývoja. Nie že by sa to nestalo aj iným biologickým druhom, ale žiadnemu z vyhynutých druhov na Zemi sa to iste nestalo vlastnou vinou, vlastným pričinením (lebo príroda a jej zákonitosti sú strážcami rovnováhy, nutnej na jej prežitie). Iba, že by človek ako druh bol nevydareným experimentom laboratória, ktorému „nadávame“ PRÍRODA (Univerzum).

Nedopusťme eróziu spôsobenú sektárskym progresivizmom, teraz sa to týka nás ale rovnako boli naštartované tieto spoločenské procesy v zdanlivo menej významných krajinách a oblastiach. Nie je nelogické ani historicky neopodstatnené, že sekty vždy žili na úkor niekoho a niečoho. Preto sa to prejavilo/prejavuje skôr v krajinách ktoré tzv. Západný svet vykorisťuje a vykoreňuje. To sú krajiny a ľudia ktorým sa od istej doby začalo hovoriť, ako „globálny juh“. Práve tam si toto riziko vykorenenia a ľudskej erózie uvedomili skôr a významnejšie, nakoľko v týchto krajinách sa zachovali ďaleko viac prirodzené komunitné vzťahy, väzby a ukotvenia. Často sú to tie najdôležitejšie atribúty ich života/existencie.

Čo si myslí o iných mentálne postihnutý? Prirodzene, že sú ako on a preto nechápe ich iné konanie vychádzajúce z iných mentálnych možností. Interpretujem jedného veľmi nepraktického a mnohých vecí neznalého slovenského progresívneho „ználka“ (ktorého dokonca navrhovali ako kandidáta na ministra školstva! – ktorému odkazujem len, že jazyky sú zručnosť a nie znalosť – jazyk je dorozumievacím nástrojom ale nie poznaním chodu a pravidiel prírody/sveta), ktorý hovoril o zlých/pokazených chromozómoch Slovákov. To je presne to čo je napísané v predchádzajúcej vete (to mi pripomína jednu profesorku, ktorá nedokázala v príspevku na medzinárodnej konferencii rozpoznať, že DNA nie je telesná porucha často sa prejavujúca u starých ľudí). Bohužiaľ takýchto negatívnych tzv. „osobností“ je v Slovenskej progresivistickej elite dosť a dosť.

Lož plodí sklamanie a nenávisť. Toto politické zoskupenie začalo lžou a dnes generuje nenávisť voči všetkým, ktorí nie sú ochotní uveriť ich klamstvám. Pripomína mi to situáciu na Ukrajine. Tamojší politici svojmu ľudu klamali od roku 1991 (ešte pred odčlenením) a to sa rozšírilo ako mor po osamostatnení. Dnes je z 50 miliónovej krajiny ani nie polovičná, demografi odhadujú jej populáciu tam žijúcu cca na 20 miliónov. Zmagorili svojich občanov, že zdrojom ich biedy je Rusko a Rusi a 15 rokov sa pripravovali na vojnu proti nim, ale plnili len priania obchodníkov Západu ktorí si kúpili duše ich politikov často importovaných odtiaľ (často potomkov emigrantov z cárskeho Ruska aj socialistického Sovietskeho zväzu). Dnes to vyzerá tak, že ani podpora Západu (zbroja, šatia, chovajú ich miliardami dolárov a eur) ich nezachráni pred horkým koncom úplnej kapitulácie, alebo dokonca vyhynutia v dôsledku nezmyselného použitia jadrových zbraní.

Ale nenávisť jednych voči druhým nevyvolá zmierenie, len ešte väčšiu nenávisť. Položme si ale potom otázku, ktorá nenávisť bude silnejšia? Skúsenosť ukazuje, že tá odpočiatku existenčná je motivovanejšia a tvorivejšia (stačí si spomenúť na obe svetové vojny).

Ak chcete príklad uverenej lži, uvediem dva príklady. Prvý zámerne z Ukrajiny. Pred pár rokmi bol jediným dôvodom zvolenia Zelenského za prezidenta jeho proklamované a denne opakované „progresívne“ a propagandistické, „mier a zmierenie s Ruskom“. Napriek tomu spolu so Zápodom vygeneroval vojnu, v ktorej sám i jeho krajina prehrávajú a prehrajú možno aj spolu so Západom (minimálne EU). Namiesto mierotvorcu na Ukrajine vládne diktátor vojny a umierania. Druhý príklad je domáci a týka sa prograsivistky Čaputovej, ktorá sa skrze klamstiev stala tiež prezidentkou našej malej krajinky. Sľubovala jednoducho povedané, samé dobré veci (v duchu skutočného významu slova progresívny). Dnes je Slovensko rozdelené viac ako kedy v histórii, hoc nebohaté prispieva nezmyselnej vojne. Generuje nenávisť voči sebe aj občanov a ich krajine ktorej „nerozumie“. Nie je ani len tým čo často vyjadruje rečou tela, „útrpnou Madonou“, lebo tá bola zdrojom a príkladom morálky aj tej osobnej (stačí sa „pozrieť“ na jej činy aj v tejto rýdzo osobnej rovine a dať si otázku správa sa morálne podľa všeobecne tisícročiami vygenerovaných príkladov morálky a dokonca aj profesionálnej etiky?). Z Madony či Márie sa vykľula len matróna.

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.