Založ si blog

Tí čo ľudské spoločenstvo dostali do súčasného stavu, nemôžu byť jeho záchrancami.

Veriť je možné len tým čo neluhali a nezneužívali po väčšinu svojich pozemských dní.

Na situácii v Československu po druhej svetovej vojne sa podpísali ľudia a ich materiálne a propagačné nástroje.

Mali sme prezidenta (E. Beneš) ktorý mal byť autoritou štátu v jeho nedlhej histórii, ale bol to iba dobrý úradník historicky zapadajúci do minulej monarchistickej štátnej mašinérie. Nechal topiť sa loď, ktorej bol kormidelníkom či kapitánom a opustil palubu medzi prvými. Aký to rozdiel od Karla Čapka, ktorý bol ostro sledovaný nemeckou nacistickou propagandou za svoje literárne a dramatické diela, po obsadení Česka a vytvorení z neho nemeckej ríšskej koloniálnej provincie, neopustil svoj domov aj keď ako scestovaný svetobežník musel aspoň tušiť čo bude nasledovať. V tomto duchu by sa dalo pokračovať výpočtom iných tzv. osobností (elít), najmä tých politických.

Tento úvod som použil iba preto, aby som poukázal na odveký princíp morálky a profesionálnej etiky. Ten/tí ktorí ako sa u nás hovorí „zradili“ či jemnejšie „sklamali“ už nikdy nebudú uveriteľní vo svojich schopnostiach a možnostiach. Preto sa vôľou väčšiny, teda demokraticky dostali k politickej moci a skrze ňu aj k ekonomickej moci komunisti, ktorí mali morálne právo vodcovstva pre odpor proti nacizmu/fašizmu. Ale urobili po vzore svojich súdruhov boľševikov rovnakú chybu ako pred nimi kapitálom podporovaní domnelí vodcovia liberálnej tzv. elity, lož sa stala ich hlavnou pracovnou metódou, operatívnym nástrojom bez nutnej strategickej vízie. Lož má však krátke nohy a časom pravda sa na „svetlo božie“ dostane a zbúra ich „umelú“ stavbu vystavanú na plytkých základoch papierových sľubov a želaní.

Dnes domnelé elity okolo tzv. G7, ktoré čerpajú z nacistickej eugenickej spoločenskej podstaty (napr. B. Gates, K. Schwab, G. Soros, …) presviedčajú svojich poslucháčov a čitateľov, že sú nositeľmi budúcnosti! Ak nebudem rozvádzať ich minulosť a konanie v nej, v jednej vete možno konštatovať, že práve oni boli strojcami spoločnosti ktorú dnes chcú v mene novej tzv. environmentálnej „vízie“ odstrániť a s ňou i milióny ľudských bytostí, ktoré tvoria to čomu hovoríme societa/spoločnosť.

MOŽNO VERIŤ STROJCOM podľa nich MINULÉHO SVETA, ŽE VYBUDUJÚ TEN NOVÝ, LEPŠÍ. Honbou za ziskom ničili prírodu a jej zdroje a jej deti a oni teraz „kričia“ aby sme ju zachraňovali za pomoci ich peňazí a firiem. Je to uveriteľné? URČITE NIE.

Od druhej svetovej vojny sa snažili o maximalizáciu svojich ziskov za akúkoľvek cenu a dnes sa snažia premeniť Svet na svoj nový obraz v ktorom budú ďalej vládnuť a opäť za akúkoľvek cenu. Samozrejme prostredníctvom svojich firiem, svojich bánk a nadnárodných „gangov“.

Aká je tá ich predstava? Stačí sa pozrieť na to ako a kde žijú. Zjednodušene vyjadrené, ich obrovské paláce obkolesené umelou prírodou udržovanou za veľké „prachy“ záhradníkmi a za vysokým plotom, aby si bránili ten svoj svet pred inými lebo majú odveký pocit takýchto „elitárskych obmedzencov“, že tí za plotom túžia po tom všetkom čo oni majú len pre seba. Pre istotu si v nedávnej minulosti začali stavať megalomanské protiatómové kryty, čo keby toto ich snaženie skončilo globálnym vojenským konfliktom s tými ktorí si udržali svoju národnú suverenitu a dokonca aj rozsiahly jadrový potenciál a to aj bez intervenčnej armády na vodných bárkach.

Príroda ich nepotrebuje! A potrebuje nás ako jeden z druhov? Odpoveď je veľmi jednoznačná, príroda sa bez človeka veľmi pohodlne zaobíde! Teda ich starosť o prírodu nie je ani úprimná ani pravdivá. Jediné dva faktory ovplyvnili našu planétu. Kozmické artefakty, ktoré limitujú dobu existencie akejkoľvek entity v obrovskom vesmíre a tak všetko ako vzniklo aj zanikne, teda vesmír je postavený na existencii životného cyklu (galaxií/čiernych dier/hviezd/planét/biologických druhov). Druhým faktorom, ktorý ovplyvnil a ovplyvňuje Zem ako planétu je človek. Po celú svoju existenciu žije extenzívnym spôsobom, podobne ako iné tvory prírody. Ale tie majú evolučne obmedzenú možnosť získavať svoje existenčné/potravinové zdroje. Človek vďaka inteligencii pomerne malého počtu geniálnych ľudí učinil svoju spotrebu masovou. Evolučne sa správal inštinktívne ako iné biologické druhy, keď mal dostatok potravy rástol tomu úmerne aj počet príslušníkov jeho druhu, ale od istej doby na úkor iných druhov. Tak na čas znefunkčnil evolučný princíp rovnováhy a keď to prekročilo hranicu evolučného reakčného času, príroda reaguje nenávratne (reverzibilita je vždy vymedzená nevýznamnými zmenami systémových štruktúr)!

V tejto súvislosti je na mieste otázka, kto neustále motivoval k hromadnej spotrebe? Tí v spoločenstve svojich predchodcov, ktorí pre svoje hromadné zisky boli ochotní obetovať čokoľvek a kohokoľvek (ako spomínaní „hrdinovia“ na začiatku tohto príspevku). Kto z rozumných je ochotný uveriť v ich mesiánstvo v záchrane človeka a Zeme? Málo z rozumných a nik z múdrych!

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.