Založ si blog

Nie je revolúcia ako revolúcia.

Castro a Che Gevara s ostatnými kubánskymi revolucionármi boli úspešní, lebo ako mladí chceli slobodu a odstránenie biedy aby ich krajina mala pre nich a ich spoluobčanov perspektívu bez poroby a sociálneho otroctva.

Podarilo sa a napriek obrovskej snahe USA, dodnes je Kuba slobodná, svojprávna a nezávislá.

Prečo iné, najmä európske revolúcie neuspeli? Lebo ich plánovali a realizovali salónny politici a revolucionári, ktorí žili a písali o revolúcii pretože ich niekto za takúto činnosť platil (napríklad Marxa živil Engels a jeho zdedené továrne, Lenina dokonca platila Nemecká vláda a revolučné spolky existujúce z darov …). Ich vodcovia keď aj uspeli, žili ako dovtedy a prácu často aj násilím žiadali od iných.

Revolucionári Kuby pracovali na plantážach spolu so svojimi Kubáncami. Táto revolúcia bola jedinou, ktorá bola spätá s tými pre ktorých bola určená a realizovaná.

V ostatných revolúciách len „vyplávali na povrch tí najhorší dravci čo zacítili pach krve svojej koristi„.

Peter Ponický Ločonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.