Založ si blog

Sľuboval mier, priniesol vojnu.

Komediantský prezident Ukrajiny

Ďalšími oklamanými občanmi Sveta sú Ukrajinci. Sľuboval, že sa s Ruským partnerom dohodne o mieri (sľuboval to napriek tomu, že nemal absolútne žiadnu skúsenosť s politického vyjednávania na medzinárodnej scéne, lebo zosmiešňovanie politikov v televíznych groteskách nie je politikou ani vyjednávaním).

Dohoda ale znamená ústretovosť a nie vyhrážky.

Pred „vojnou“ vyhlasoval víťazstvo, teraz vyhlasuje potrebu občianskej vojny a rozdáva útočné zbrane, po vojne bude hrať kajúcnika, že i jeho podviedli a presvedčili o veľkosti jeho osobnosti.

Takýchto vodcov si ľudstvo predstavuje na ceste k záchrane planéty? Celé ľudstvo určite nie, ale vždy sa nájde dosť tých čo zneužijú každú príležitosť.

Pre pochopenie chápajúcich, príklad.
Istá časť ľudstva sa obáva katastrofických dopadov ekologických zmien vyvolaných ľudským pôsobením, najmä dôsledkov otepľovania. Znamená to stlmiť slnko aby menej hrialo? A napriek tomu sa aj v oblasti vedy nájdu podnikavci, ktorí navrhujú zatieniť slnko, alebo na povrch ľadovcov nasypať sklenené guličky aby sa ľad pomalšie topil!
Je to záchrana planéty? Je to zmena chovania sa človeka voči planéte radikálnym znížením svojho odpadu, emisií a ťažby plodov Zeme?
Nie. Je to len spôsob ako sa nabaliť na aktuálnej vlne.

To isté sa dnes deje v oblasti obchodovania s mierom skrze vojny. Pomohli tzv. veľmoci Ukrajine pri znižovaní napätia s jeho veľkým susedom? Naopak posilovali jeho vedomie dôležitosti. Keď sa im zdalo, že už je dosť sebavedomé, dali mu sľuby ale bez záruk. Keď vypuklo „peklo“ tak namiesto hasenia prikladajú palivo!!!!!!!!!!!!!!!! 

Peter Ponický Lošonci

Nad Prírodou nemôžte vyhrať

06.06.2024

Iba dejinná doba ktorú historici nazývajú „novovek“ priniesla technický a technologický pokrok ktorý v mnohých ľudoch evokoval Mesiášsky komplex „nového veku“ nadvlády človeka nad prírodou a z toho aj nadvlády istej skupiny ľudí nad ľudstvom. Nesmierny úpadok vzdelanosti a s ňou súvisiacich znalostí napriek obrovskému informačnému pretlaku a možností zdieľania [...]

Od Českej učiteľky k súčasnému bazálnemu vzdelávaniu

05.06.2024

Piráti usoudili, že vše ve školství je špatně a my učitelé učíme prý jak za Marie Terezie, která mimochodem svou povinnou školní docházkou nastartovala průmyslový rozvoj Čech, dnes bezpečně zlikvidovaný! Tak předně: ve školách se neučí nic nazpaměť, navzdory tvrzením „odborníků“ ve věku 20+, protože to je „týrání dětí“, výsledky [...]

Liberálny progresivizmus je

22.05.2024

ekvivalentom fašizmu ako elitárskej vlády bezrozumu postavenej na mýtoch už nemožnej svetovlády, ekvivalentom nacizmu ako selektulúcej ideológie elitárskych hlupákov, ktorí mali pocit akejsi božej prozreteľnosti nadradenej skupiny ľudí a ekvivalentom revolučného marxizmu očkujúcemu nutnosť princípu svetovej revolúcie v prospech svojej triedy. To kumulatívne (sumárne) [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.