Založ si blog

Chaos ako prvá fáza zmeny, historicky overený princíp.

(Lož je legislatívne uznaná pravdou a pravda trestaná ako zločin).

Niektorí sme už dosť dávno hovorili a písali o tom, že ľudstvo sa ženie do obrovských problémov. Táto rovnica problémov však nie je jednostavová. Má mnoho faktorov a premenných a všetci čo i len trochu znalý matematiky, vedia že multifaktorová rovnica sa nedá v reálnom čase vyriešiť a pokus o jej riešenie v tejto podobe je len stratou času s neúspechom na konci únavy. Preto existujú zjednodušujúce matematické procesy a operácie, ktorých účelom je taká redukcia pôvodnej zložitej rovnice, aby jej riešenie prinášalo nie ideálne ani idealizované výsledky, ale použiteľné výsledky!

Aj keď existuje tzv. Teória chaosu (čo je veľmi nedokonalý názov, ale vžil sa), to neznamená v žiadnom prípade stav bez pravidiel univerzality. Ale je to zložitý stav, resp. integrál zložitých stavov. Na rozdiel od prírody a Kozmu, je náš ľudský (sociálny/spoločenský) chaos rádovo mnohonásobne jednoduchší a dokonca má aj overiteľné riešenia. Napriek tomu ľudský rod rieši totožný problém, v čase sa dostáva na rovnakú hranu spoločenskej zmeny vynucovanej nahromadením neriešených (zväčša zámerne neriešených) spoločenských stretov najprv jednotlivcov, potom spoločenských skupín čoraz väčších.

Chaos ktorý dnes už neprebieha skryte, ľudia z istých vygenerovaných elít nazvali „INFORMAČNOU VOJNOU“. Možno vedeli, možno si ani neuvedomovali ako rozdielne voči minulým chaosom identifikovali skutkovú podstatu toho čo po úvodnom „hašterení“ nastáva skoro s genetickou pravidelnosťou, BOJ – VOJNA – CHAOS – NASTOLENIE NOVÉHO „PORIADKU“ (dnes ale aj s možnosťou nastolenia kozmickej univerzality chladu v neustálom prúde vĺn identifikovaných gréckou abecedou a v kozme bežných/samozrejmých, ale nezlučiteľných s biologickou existenciou čohokoľvek a kohokoľvek).

Niet chaosu bez strát. Lebo ak sa vrátim k svojmu prvotnému matematickému modelu popisu doby, tak pôvodná mutifaktorová rovnica mohla byť aj nekonečne dlhá. Zjednodušenie do riešiteľnej podoby ju vždy nutne a výrazne skráti. Čím stratí rovnica nie len na dĺžke ale aj presnosti, stratí sa objektívne najlepšie riešenie, ALE ROVNICA ZOSTANE v pôvodnej aj upravenej podobe a preto stále ponúka potenciálne riešenie v inej dobe a možno aj na inom mieste. Keď zničíme rovnicu (vytrháme všetky listy na ktorých je napísaná) prídeme aj o príležitosť jej potenciálneho riešenia či dokonca vyriešenia.

Ak si toto neuvedomia tzv. mocní ale hlúpy tohto sveta, tak nie len že Sokrates mal pravdu, keď nenávidel Aténsku demokraciu, ktorá tiež vyplavila hlúpych a nezodpovedných politikov, ale už nik nebude môcť v ňom hľadať či k nemu hľadať korene súčasného západného spoločenského pozitivizmu a tak ospravedlňovať morálny charakter civilizačnej vlny, ktorá sa nazýva “západnou“, lebo západ a západný býva aj koniec (dňa pri západe slnka) a vo východných jazykoch aj ako koniec času.

Nájdu sa zodpovední, ktorí si nie len uvedomia to čo je v týchto riadkoch, ale aj učinia niečo aby sme cyklus opakovaní svojich hrôzostrašných činov neustále neopakovali, lebo už možno nebudeme mať čo a možno ani kto ľutovať.

Peter PONICKÝ Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.