Založ si blog

Sľuboval mier, priniesol vojnu.

Komediantský prezident Ukrajiny

Ďalšími oklamanými občanmi Sveta sú Ukrajinci. Sľuboval, že sa s Ruským partnerom dohodne o mieri (sľuboval to napriek tomu, že nemal absolútne žiadnu skúsenosť s politického vyjednávania na medzinárodnej scéne, lebo zosmiešňovanie politikov v televíznych groteskách nie je politikou ani vyjednávaním).

Dohoda ale znamená ústretovosť a nie vyhrážky.

Pred „vojnou“ vyhlasoval víťazstvo, teraz vyhlasuje potrebu občianskej vojny a rozdáva útočné zbrane, po vojne bude hrať kajúcnika, že i jeho podviedli a presvedčili o veľkosti jeho osobnosti.

Takýchto vodcov si ľudstvo predstavuje na ceste k záchrane planéty? Celé ľudstvo určite nie, ale vždy sa nájde dosť tých čo zneužijú každú príležitosť.

Pre pochopenie chápajúcich, príklad.
Istá časť ľudstva sa obáva katastrofických dopadov ekologických zmien vyvolaných ľudským pôsobením, najmä dôsledkov otepľovania. Znamená to stlmiť slnko aby menej hrialo? A napriek tomu sa aj v oblasti vedy nájdu podnikavci, ktorí navrhujú zatieniť slnko, alebo na povrch ľadovcov nasypať sklenené guličky aby sa ľad pomalšie topil!
Je to záchrana planéty? Je to zmena chovania sa človeka voči planéte radikálnym znížením svojho odpadu, emisií a ťažby plodov Zeme?
Nie. Je to len spôsob ako sa nabaliť na aktuálnej vlne.

To isté sa dnes deje v oblasti obchodovania s mierom skrze vojny. Pomohli tzv. veľmoci Ukrajine pri znižovaní napätia s jeho veľkým susedom? Naopak posilovali jeho vedomie dôležitosti. Keď sa im zdalo, že už je dosť sebavedomé, dali mu sľuby ale bez záruk. Keď vypuklo „peklo“ tak namiesto hasenia prikladajú palivo!!!!!!!!!!!!!!!! 

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.