Založ si blog

Morálka?

Moralizovanie je často prejavom nenávisti. (napísané 13. septembra 2020)

Tento piedestál človečenstva je starý tak ako jeho svedomie. Svedomie neexistuje bez vedomia a to je odrazom uvedomelej činnosti ktorá nie je len ozvenou fungovania inštinktov. Na svedomie sa obracia každý zdravý súdny človek, lebo vie, že jeho čas bytia je rozdelený prinajmenšom na dve časti. Keď pavučiny neurónov a pamäte svedomia, prekryje spleť „blikajúcich“ buniek aktivitou pre zaistenie prežitia (noc a deň, čierna a biela, fenk-shui).

Politici hovoria pre svoje bytie v nej a skrze ňu ovládajú iných (moc). Veľmi často to vyzerá, akoby nemali svedomie a zrejme to tak je. To ale znamená, že nie je všetko s ich duševným zdravím v poriadku. Prieskumy už v priebehu posledných desiatok rokov ukazujú, že v pozíciách akýchsi vodcov (manažérov, politikov, vojvodcov apod.) sa presadzujú psychopati (zjednodušene povedané, ľudia bez svedomia ktorí tvrdo spia aj po akýchkoľvek svojich činoch, dokonca ich uspokojujú a prinášajú duševné uvoľnenie). Ale takýto, vlastne duševne chorý ľudia nie sú bez rozumu, často je ich kombinačná schopnosť nadpriemerná a preto vytvárajú a sú schopní vytvárať v sebe pocit ohrozenia, ktorý generuje ich činy bez reflexie svedomia, dokonca uspokojujúce.

Ale keďže nie sú bez rozumu, vedia, že väčšina ľudí viac či menej svedomie má a funguje u nich normálne a teda inak ako u tejto skupiny ľudí. Svoju skúsenosť preto pretavujú do svojich činov, robia všetko pre to aby väčšinu tých normálnych presvedčili o ich ohrození, lebo vedia, že u nich tento pocit generuje obranné mechanizmy a ľudská emócia ktorá v najvyššej miere koncentruje sebaobranné mechanizmy je nenávisť – k ohrozeniu a ohrozujúcim. Aj závisť je nenávisťou k úspešnejším, talentovanejším, múdrejším, pracovitejším, … .

NEDOVOĽME ABY TAKÝTO ĽUDIA DOMA AJ V ZAHRANIČÍ UROBILI Z NÁS VŠETKÝCH PSYCHOPATOV. Nedajme sa oklamať tým, že nás ohrozujú špióni ak sami máme svojich u iných, neverme nikomu čo hovorí len o vine iných a nenechajme si vziať svedomie len preto, že oni ho nemajú.

Lebo vtedy sa staneme z historického hľadiska nemorálnymi všetci aj preto, že dobrovoľne odstavíme časť svojej inteligencie ktorá je základom morálky, svoje svedomie. Neklamme lebo nás klamú iní, lebo tie bezsenné noci budú naše a nie ich …

Peter Ponický Lošonci

Voľby prezidenta USA – nechajte započítať svoj hlas v novembri a zachráňte pritom svet

27.07.2024

(Operation DAWN Update: A Vote Earned, not Given) Autor: SCOTT RITTER 26. júl 2024 Zatiaľ čo Amerika zápasí s otázkou, kto zvíťazí v cirkuse s tromi kruhmi, ktorými sú prezidentské voľby v roku 2024. Čoraz viac sa hovorí o existenciálnej povahe týchto volieb a úlohe, ktorú zohrávajú jej dvaja dnešný kandidáti (predpokladaná kandidátka Demokratickej strany Kamala [...]

EMÓCIA PRAVDY

24.06.2024

Pravdu predstavujú dejiny, teda sled dejov/udalostí v čase a nie história ako produkt historikov. Mnohí sa zamýšľame v akej dobe to žijeme. Hľadíme na svet z pozície svojich skúseností, respektívne z toho, čo nás naučili, ako nás vychovali a ako na nás vplýva okolitá spoločnosť. Politika nás ovplyvňuje viac ako treba, rodiny, kamarátov celú spoločnosť. Už sa [...]

Nad Prírodou nemôžte vyhrať

06.06.2024

Iba dejinná doba ktorú historici nazývajú „novovek“ priniesla technický a technologický pokrok ktorý v mnohých ľudoch evokoval Mesiášsky komplex „nového veku“ nadvlády človeka nad prírodou a z toho aj nadvlády istej skupiny ľudí nad ľudstvom. Nesmierny úpadok vzdelanosti a s ňou súvisiacich znalostí napriek obrovskému informačnému pretlaku a možností zdieľania [...]

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.