Založ si blog

Progresívny kaviarenskí povaľači 

(hovoria o všeličom, máločomu rozumejú ale chcú riadiť svet ktorý vidia spoza výkladov svojich kaviarní).

Tomáš Baťa bol tak úspešným hoc z malej krajiny, lebo chcel dokonale rozumieť tomu čo robil, overoval si aby získal osobnú skúsenosť, ktorá sa nedá len zdieľať a dôveroval len v miere vlastnej skúsenosti a dával príležitosť najmä tým s kritickým myslením ale nie tým všetkého schopným podlyzovačom.

Ich progresívny svet nie je z tejto sústavy a zrejme ani galaxie. Tie sa totiž riadia pravidlami, ktorých mohutnosť a presnosť je človeku nedostupná a nedostižná. Mnohí to vieme a rešpektujeme, ale veľmi stará skúsenosť vraví, „čim menej rozumu, tým viac slov o schopnosti a možnosti dosiahnuť nedostižné“ (čím hlúpejší tým suverénnejší) a spoznali/poznajú to všetci skutočný učitelia histórie, počnúc starovekými filozofmi.

Svoj stav a svet nazvali farebným, lebo sa zrejme inšpirovali tým jediným na čo ich upozorňuje ich zrak aj spoza okien kaviarní, napriek tomu že farba je priraďovací mechanizmus nášho zraku smerom k mozgu pre rôzne vlnové dĺžky svetla (podobne ako echolokátor identifikuje objekty okolitého sveta pre netopierov, ktoré majú slabý zrak ale vynikajúci sluch).

Znalým je dostatočne známe ako západný svet prichádza o intelektuálne schopnosti aj vďaka absolútne priechodziemu vzdelávaciemu systému, hre v nezmyselné a návykové hry, neochoty mnohých rodičov skutočne sa venovať svojim deťom a viere vedno v „lepšiu budúcnosť“, ktorú vidia predovšetkým v tom, že nebudú musieť tvrdo fyzicky či mentálne pracovať, ale búdú žiť pohodlný „spokojný“ život vo svetle rámp a v pekných kaviarňach sa kochať cez sklo výkladov na prácou tých „hlupákov čo nepochopili“, že lepšie byť príživníkom ako robotníkom (odvodené od slova rotota a nie rotot). Aj laikovi je známe, že žalúzia nie je ochranným systémom ulice a vonkajšieho sveta, ale toho vnútorného, kaviarenského aby si lenivci v nich sediaci a mudrujúci o všetkom čomu nerozumejú, nemuseli namáhať zrak, svoj jediný intelektuálny/mentálny detektor.

Múdri vedia, že len práca zušľachťuje telo (o jeho schopnosti a vytrvalosti nerozhoduje muskularúra ale šľachovitosť a pružnosť) i rozum (o tom totiž nerozhoduje objem mozgu ale činorodá práca mikroskopických neurónov). Prečo človek dosiahol to čo má za sebou? Nemohol byť totiž ako dnes na Slovensku populárny medveď, v pozdnú jeseň zaľahnúť do brlohu a na jar sa ísť po prebudení nažrať darov zafarbievajúcej sa prírody. Homo Sapiens musel tvrdo bojovať/pracovať aby prežil, musel pozorne sledovať pozemský Svet aby sa učil a učiť svojich potomkov aby ďalej rozvíjali poznanie a sami prispeli novou skúsenosťou. Toto je logická budúcnosť a nie idea globalistov a progresivistov vrátane LBGTQi+ komunít, ktoré nechcú takúto prirodzenú budúcnosť, ale svoje karnevalové „Pridy“, ktoré sa im všetkým spoza výkladov vždy páčili. Ale nevšimli si, že ani v Riu na uliciach farebného karnevalového sveta to nie sú ľudia večne sa zabávajúci, ale po zvyšok roku spravidla veľmi tvrdo pracujúci, aby si dopriali týchto pár dní neviazanej zábavy.

Tak sa skúsme vrátiť k heslu rovnako ideologizovaných komunistov, ktorí tiež túžili po svetovej/globálnej revolúcii komúny ale zlikvidovala ich vlastná lenivosť a kázanie o práci pracovitým, bez toho aby mnohí z nich mali akúkoľvek pracovnú skúsenosť.

„Povaľači z kaviarní na polia a do tovární.“

 

Peter Ponický Lošonci

Volím mier nie strach

05.04.2024

Tak aktuálne aj dnes … snáď čitateľ pochopí v tom pozitívnom slova zmysle aktuálnosť aj dnes pred druhým kolom volieb prezidenta ,že oproti roku 2014 sa veľa nezmenilo . Ba nejaká zmena tu nastala – vyrástla nám generácia ,ktorá sa ,,chce,, politicky angažovať ak sa tak ten ,,progres,, dá nazvať . Ideológia ,ktorá sa nám tu naprieč európou zasieva má však [...]

Liberalizmus si začal písať svoj testament už v 16. storočí

22.03.2024

(sloboda neznamená nespútanosť, nezodpovednosť a zotročovanie iných … ) Aj keď sa to dnes nezdá, základnou charakteristikou človeka a jeho pôsobenia navonok sa už veľmi dlho identifikuje ako humanita, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to MORÁLKA. Všetci mentálne zdraví ľudia o nej vedia a dokonca ju majú v sebe a to aj bez vonkajšieho pôsobenia tušených [...]

Perla , ,idiotizmu, , z Parížskeho samitu

27.02.2024

Na tlačovej konferencii po samite v Paríži Macron uviedol, že Západ identifikuje tretie krajiny, ktoré sa môžu podieľať na dodávkach munície na Ukrajinu. Uviedol, že k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu by sa mohlo pripojiť 15 štátov. Český prezident Petr Pavel v polovici februára na Mníchovskej konferencii ponúkol Ukrajine dodať státisíce [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?